DIREKTORKA BATUTA OTKRILA ŠTA JE KLJUČNO U BORBI PROTIV KORONA VIRUSA: Samo tako može da se zaustavi LANAC ŠIRENJA
Darija Kisić Tepavčević, Foto: Printscreen

SVE OBJASNILI

DIREKTORKA BATUTA OTKRILA ŠTA JE KLJUČNO U BORBI PROTIV KORONA VIRUSA: Samo tako može da se zaustavi LANAC ŠIRENJA

Ministarstvo zdravlja otvorilo je još 10 dodatnih dodatnih brojeva, a preko istog linka možete da dođe i do brojeva telefona svih domova zdravlja širom Srbije

Objavljeno:

Prema poslednjem preseku u 15 sati, u Srbiji ima 303 slučajeva zaraženih korona virusom, saopšteno je danas na redovnoj konferenciji za medije. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je novu strategiju u borbi protiv virusa.

Direktorka Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević je potvrdila da su danas pozitivni nalazi potvrđeni kod 54 osobe, da je njih 27 zadržano na bolničkom lečenju, a 27 koje imaju blaži oblik su kod kuće jer njihovo stanje nije zahtevalo hospitalizaciju.

- Najavili smo povećan broj testiranja što će omogućiti bolju kontrolu širenja infekcije, nećemo biti pasivni, tragaćemo i u onim grupama koje ne pokazuju simptome. Međutim, bez obzira na povećano testiranje, samoizolacija nema svoju zamenu, ona je ključna. Nema veze da se svako jutro testiramo, a posle da se krećemo i na kraju dana sve se promeni. Posebno će se akcenat staviti na testiranje zdravstvenih radnika i porodica onih koji imaju infekciju. Tragamo za virusom, ne smemo dozvolimo da od onog ko ima infekciju, pređe na neku drugu, slabu osobu. Moramo da zaustavimo lanac prenošenja infekcije - rekla je dr Darija Kisić Tepavčević.

Važni telefoni

Telefoni epidemiološke službe za sve informacije

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa korona virusom: 064 8945 235

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut": 011 2684 566

U cilju omogućavanja brže i efikasnije komunikacije građana sa nadležnim epidemiološkim službama, Ministarstvo zdravlja uvelo je dodatnih 20 brojeva telefona za sve informacije o korona virusu.

Ministarstvo zdravlja otvorilo je još 10 dodatnih dodatnih brojeva, a preko istog linka možete da dođe i do brojeva telefona svih domova zdravlja širom Srbije.

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.