HITNO, OVO SU NAJNOVIJE MERE VLADE SRBIJE u borbi protiv KORONAVIRUSA!
Vlada Srbije, Foto: Stefan Kojić

ODLUČNO

HITNO, OVO SU NAJNOVIJE MERE VLADE SRBIJE u borbi protiv KORONAVIRUSA!

Takođe, za vreme trajanja vanrednog stanja lekovi i medicinska sredstva mogu se uvoziti iz Narodne Republike Kine

Objavljeno: 14:56h

Na današnjoj sednici Vlade Republike Srbije, donete se najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja virusa COVID-19 (koronavirus).

Usvojena je odluka koja se tiče korisnika socijalne pomoći, dodataka za pomoć i negu drugih lica, dečijih dodataka kao i građana sa pravom na sve naknade u vezi sa posebnom negom deteta. Svima njima, kojima pravo korišćenja navedenih sredstava ističe 15. marta ove godine i kasnije, produžava se dalja isplata prava na osnovu ranije donetih rešenja za vreme trajanja vanrednog stanja.

U cilju zaštite prava svih građana, doneta je odluka da nijedan građanin ne može snositi posledice u slučaju nepostupanja u zakonski propisanom roku u svim upravnim postupcima. Ovo praktično znači da će svi rokovi u upravnom postupku (podnošenje žalbi, donošenje odluka…) produžavaju za 30 dana od dana prestanka vanrednog stanja.

Takođe, za vreme trajanja vanrednog stanja lekovi i medicinska sredstva mogu se uvoziti iz Narodne Republike Kine.

Vlada Republike Srbije nastavlja da prati situaciju u vezi sa virusom COVID-19 i redovno će obaveštavati građane o razvoju situacije. Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, jer je to jedini način da svi zajedno pobedimo ovu zaraznu bolest.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.