KAKO JE NIŠKI PRINC OSVOJIO PRESTONICU: Gruju posebno vole klinci, proverite koje je njegovo TAJNO ORUŽJE!
Imam osam meseci i više od 20kg, a biću još veći, Foto: Privatna arhiva, Profimedia

ESPRESO LJUBIMAC

KAKO JE NIŠKI PRINC OSVOJIO PRESTONICU: Gruju posebno vole klinci, proverite koje je njegovo TAJNO ORUŽJE!

Imam osam meseci i više od 20kg, a biću još veći

Objavljeno:

Grujin život je svakodnevno ispunjen ljubavlju i dečijom grajom:

,,Grad Niš. Avgust verovatno. Neka periferija. Ma ja se toga i ne sećam najbolje. Bio sam mala, crna, mekana pufnica. Mama je brinula o meni. Imao sam još braće i sestara, mesto skriveno gde nas je hranila i čuvala.

foto: Privatna arhiva

A onda prvi koraci, istraživanje okoline. Radoznalost i sreća, kada me pomiluju i donesu neku poslasticu, neki dvonošci, mali i veliki. Potrčim za njima, ali kada prestane igra, oni se okrenu, požure i odu. Ja bih se onda vratio svojoj ,,kući''.

Leto je prošlo, mama je sve manje dolazila i sve manje sam osećao njen topli dah i nežan pogled. Moja braća i sestre su otišli nekim svojim putem. Ostao sam sam, ali siguran da će moje klempave uši, nemiran dugačak rep i umiljat pogled neko zavoleti.

foto: Privatna arhiva

Lutajući gradom, ušao sam u dvorište braće Dimitrija i Dušana. Oni imaju velikog dobermana. Bilo me je strah i da ga pogledam, ali sam svojim šarmom i nenametljivošću uspeo da ga osvojim. Kao i braću.

foto: Privatna arhiva

Njihova drugarica Milica me je prvi put odvela kod veterinara. Prva vakcina, pa još jedna. A onda iznenađenje - 22.12. došla je jedna Danica iz Beograda. Nisam znao da je to moja nova dvonožna drugarica.

foto: Privatna arhiva

Prvo moje putovanje. Osećao sam se kao princ. Svi mi ugađaju, čuje se čavrljanje i muzika, a ja ležim na mekanom ćebetu na zadnjem sedištu neke čudne mašine u krilu moje nove drugarice.

Stižemo u Beograd, u moj novi dom. Vrata mi otvaraju dva mala zvrka, Mila i Damjan, koji su jedva dočekali da me vide. Od sreće trčimo po stanu, ljubim ih a oni me grle.

foto: Privatna arhiva, Profimedia

Mila već uzima papir i crta me. Stariji članovi su me posmatrali nepoverljivo, ali nakon pola sata, moje oči i izraz ljubavi u vidu lizanja i mahanja repom ruše sve prepreke.

foto: Privatna arhiva, Profimedia

Uskoro postajem neko ko i pored par nestašluka uveseljava njihovu svakodnevicu. Društvo iz Tašmajdanskog parka: Kozmo, Meda, Arej, Izi, Vanja, Dilan, zatim Ada, Avala, Kalemegdan i drugi izleti ulepšavaju moj pseći život.

foto: Privatna arhiva
foto: Privatna arhiva

Imam osam meseci i više od 20kg , a biću još veći. Moji ukućani se baš i ne raduju mojoj budućoj veličini, ali kada ih pitaju koja sam rasa, sa ponosom kažu unikatna! Ah da, umalo da zaboravim! Zovem se Gruja!''

foto: Privatna arhiva

Ukoliko želite da baš vaš ljubimac postane zvezda naše nove rubrike, pošaljite nam njegovu priču i fotografije na ljubimac@espreso.co.rs

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.