DEVOJČICA (7) SMEŠTENA JE U BOLNICU U ČAČKU: Sumnja se da je zaražena KORONA VIRUSOM
Foto: Printsccreen

STRAŠNO!

DEVOJČICA (7) SMEŠTENA JE U BOLNICU U ČAČKU: Sumnja se da je zaražena KORONA VIRUSOM

Ostali hospitalizovani, kojih ima osmoro, su u dobrom opštem stanju.

Objavljeno: 13:36h

Sedmogodišnja devojčica hospitalizovana je na dečjem odeljenju Opšte bolnice u Čačku sa simptomima zaraze korona virusom. Po rečima dr Miroslava Sretenovića, direktora ove ustanove, devojčica ima znakove respiratorne inifekcije, ali će se tokom dana kod nje uraditi epidemiloški pregled, nakon čega će biti poznato više detalja o ovom slučaju. On je dodao da dete nema teže simptome bolesti i u dobrom je opštem stanju.

Dr Sretenović je naveo da je u protekla 24 sata došlo do “usložnjavanja situacije sa osobama koji imaju respiratorne probleme“.

– Kod tri pacijenta došlo je do komplikacija i prebačeni su na tercijalni nivo – rekao je on. - Pacijenti, koji su transportovani u Kragujevac bili su na respiratornoj podršci.

Za Beograd je prebačen lekar ortoped iz čačanske Opšte bolnice, a u Kragujevac po jedan pacijenta iz Lučana i Ivanjice koji su bili smešteni na na infektivnom odeljenju. Reč je o muškarcima od 44 i 60 godina. Obojica su hronični bolesnici.

Ostali hospitalizovani, kojih ima osmoro, su u dobrom opštem stanju.

U samoizolaciji na teritoriji Moravičkog okruga nalazi se preko 1.000 lica, a od sutra će biti organizovana psiho-socijalna podrška od strane psihologa koja će se odvijati preko telefona koji će naknadno biti dostavljen.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.