NE ULAZITE U AUTO BEZ ZIMSKE OPREME: Budite posebno oprezni ako planirate da idete OVIM PUTEM!
Postoji mogućnost pojave magle na putevima, Foto: Profimedia

STANJE NA PUTEVIMA

NE ULAZITE U AUTO BEZ ZIMSKE OPREME: Budite posebno oprezni ako planirate da idete OVIM PUTEM!

Postoji mogućnost pojave magle na putevima

Objavljeno:

Na putevima u Srbiji danas će biti snega do pet centimetara, a mogući su poledica i magla, upozoravaju Putevi Srbije i preporučuju opreznu vožnju, kao i da se ne kreće na put bez zimske opreme.

Na najopterećenijim putnim pravcima prvog prioriteta i A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Bačke, Kolubare, Kruševca, Novog Pazara, Požarevca, Užica, Valjeva, Vranja i Zaječara, navodi se u izveštaju o stanju na putevima.

Na državnim putevima II prioriteta i B kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Požege, Užica, Valjeva, Vranja i Zaječara.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta i C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Užica, Vranja, Zaječara.

Putevi Srbije zbog najavljenih niskih temperatura ukazuju da postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, saopštili su Putevi Srbije, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Putevi Srbije navod da su prilazi zimskim turističkim centrima prohodni.

To preduzeće savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Putevi Srbije apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuju maksimalan oprez u vožnji, jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.