OVO DVOJE SRPSKIH HEROJA IMAJU JAKO LOŠE VESTI ZA KORONAVIRUS! Pored njih i njima sličnih bolest NEMA ŠANSE! (FOTO)
Podršku svojim kolegama i sugrađanima u ovim teškim trenucima daju Dr Milena Stojanović, viši medicinski tehničar Nikola Trajković, kao i prof. dr. Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziologiju, Foto: Novosti Online

ZAJEDNO DO POBEDE

OVO DVOJE SRPSKIH HEROJA IMAJU JAKO LOŠE VESTI ZA KORONAVIRUS! Pored njih i njima sličnih bolest NEMA ŠANSE! (FOTO)

Podršku svojim kolegama i sugrađanima u ovim teškim trenucima daju Dr Milena Stojanović, viši medicinski tehničar Nikola Trajković, kao i prof. dr. Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziologiju

Objavljeno:

Ovih dana iz celog sveta dolaze slike medicinskog osoblja koje se nadljudskim naporima bori da obuzda epidemiju virusa korona, a među njima su i srpski lekari i medicinske sestre.

Posebno loša situacija je u Nišu gde među zaraženima ima lekara i medicinskih sestara, od kojih je jedna hospitalizovana. Zbog ovoga su, prema rečima epidemiologa Branislava Tidorovića, dve klinike bile praktično zatvorene.

Podršku svojim kolegama i sugrađanima u ovim teškim trenucima daju Dr Milena Stojanović, viši medicinski tehničar Nikola Trajković, kao i prof. dr. Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziologiju. Ovo su medicinari koji brinu o najtežim pacijentima koji su na respiratorima, a imaju i svoj “hešteg” #daljenećešmoći.

O njihovim naporima najbolje svedoči fotografija njihovih lica kada skinu zaštitnu opremu, nalik onima iz Kine ili Italije.

foto: Novosti Online

- Bodrimo jedni druge, ali i naše Nišlije koji treba da znaju da su u sigurnim rukama. Nikome nije lako i samo zajedno možemo da se izborimo. Lekari tako što će brinuti o zaraženima a svi ostali tako što će sedeti kući i poštovati pravila. Tako ćemo na kraju svi biti pobednici jer "dalje nećeš moći", poručuje direktor Janković.

foto: Novosti Online

Niš se, inače, sprema za veći priliv zaraženih u bolnice, pa je stoga zgrada stare Hirurgije spremna da primi dodatan broj pacijenata sa težom kliničkom slikom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.