ANJA JE USRED PANDEMIJE DOŽIVELA STRAŠNU PORODIČNU TRAGEDIJU: Srbijo, POMOZI OVOJ DEVOJCI!
Anja Stojanović, Foto: Novosti

spasila se!

ANJA JE USRED PANDEMIJE DOŽIVELA STRAŠNU PORODIČNU TRAGEDIJU: Srbijo, POMOZI OVOJ DEVOJCI!

U popularnoj "televizorki" na Novom Beogradu od subote vlada muk

Objavljeno:

Nezapamćena tragedija, koja se dogodila u subotu ujutru, kada je u stravičnom požaru u soliteru u Bulevaru Milutina Milankovića 110 u Novom Beogradu poginulo šestoro ljudi, zavila je u crno čak tri porodice.

Stradao je bračni par od po 40 godina, čovek u kolicima sa osmog sprata, odakle je i krenula vatra, kao i troje članova porodice S. U požaru, koji je zahvatio i deveti sprat stradalo je troje članova jedne porodice, otac, majka i sin (26). Tragičnu sudbinu izbegla je njihova ćerka i sestra Anja. Ona je, kako saznajemo, te kobne noći bila u kući svog dečka. Kako su, za "Novosti", ispričale komšije sa osmog sprata, Anju su o nesreći telefonom odmah obavestile komšije. Bila je očajna, nije mogla da veruje u ono što je čula. Ubrzo je stigla. - Anja je oko pet sati ujutru već bila sa nama dole, ispred zgrade. Verovatno se ranije sklonila kod momka na neko vreme zbog čitave situacije sa virusom korona, znate, da se malo izoluje od svojih - pričaju za "Novosti" komšije sa osmog sprata. - Nažalost, njenoj porodici nije bilo spasa. Znamo da su uspeli da izađu iz stana, ali su se, zaista ne znamo zbog čega, ipak, vratili unutra i, najverovatnije, ugušili od ogromnog dima. Pretpostavljamo da je Aleksandar ostao unutra, pa su se zbog njega vratili, da pokušaju da mu spasu život. Nažalost, nisu uspeli i poginuli su zajedno sa njim... U popularnoj "televizorki" na Novom Beogradu od subote vlada muk. Stanari su i dalje u agoniji i ne mogu da poveruju šta se dogodilo. Komšija sa kojima su se svakog dana viđali, pričali i družili se više nema. Sada se najviše trude da Anji pomognu koliko god mogu. Stan njene porodice na devetom spratu je u potpunosti uništen. Sada je pred njom prava bitka kako da prebrodi čitavu situaciju. Komšije su tu za nju. Spremaju joj kese sa hranom, pružaju podršku i utehu, jer ona sada nema nikog. Pokušavaju da joj otvore i račun u jednoj banci. - Ova porodica je sa juga Srbije. Anjin otac je poreklom iz Leskovca, bili su to divni i fini ljudi. Koliko znamo, ona u Beogradu nema nikog od šire porodice, svi su, verovatno, tamo. Trudićemo se maksimalno da budemo tu za nju. Zadesila nas je velika tragedija, zaista i dalje ne možemo da poverujemo šta se dogodilo. Ona je sada, najverovatnije, kod momka. Od njihovog stana ništa nije ostalo. Požar je uništio sve - tužno pričaju komšije.

Više od osam stanova u potpunosti je ugljenisano, dok su okolni pretrpeli veliku materijalnu štetu i u njima se ne može boraviti. Domovi su i dalje poplavljeni od vode kojom su vatrogasne ekipe nekoliko sati uporno gasile vatrenu stihiju. Pojedine porodice su u ponedeljak dobile struju, dok su ostale i dalje bez električne energije. Kako su nam ispričali, morali su da napuste svoje domove i nađu alternativni smeštaj dok ne dovedu domove u red. Pokrenuta istraga Po nalogu nadležnog tužilaštva, urađen je uviđaj i pokrenuta je istraga kako bi se utvrdio pravi uzrok požara. Nadležni će, u tom pravcu, uraditi sva potrebna veštačenja, a znaće se i kolika materijalna šteta je počinjena. Ako se dođe do saznanja da je reč o ljudskom nemaru, protiv osumnjičenog će biti pokrenut krivični postupak.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.