OVO SU TRENUTNO NAJPRODAVANIJI LEKOVI U NIŠU: Svega ima dovoljno, NIKO NE MORA DA PRAVI ZALIHE
Potražnja za lekovima u Nišu, Foto: Youtube printscreen

Snabdevanje u nišu

OVO SU TRENUTNO NAJPRODAVANIJI LEKOVI U NIŠU: Svega ima dovoljno, NIKO NE MORA DA PRAVI ZALIHE

Direktor Apotekarske ustanove Radojko Matić ističe da redovno snabdevaju sve svoje objekte širom Nišavskog okruga i da rade i apoteke u 17 sela

Objavljeno:

Niš- Najtraženiji po apotekama su „paracetamol“, „febricet“ ali i lek protiv malarije „hlorohin“ i preparati na bazi cinka. Zamenik direktora niške apotekarske ustanove Tanja Arsić kaže da navedene lekove i preparate, osim „hlorohina“, imaju dovoljno i da ne treba praviti zalihe.

"Velika je potražnja za ovim lekovima i to je razumljivo. Jedino ne razumem zašto ljudi traže da kupe „hlorohin“ jer se on u našim apotekama i ne može dobiti bez lekarskog recepta. Trenutno ga nemamo ali smo ga naručili i očekujemo trebovane količine koje ćemo izdavati samo uz recept", kaže zamenica direktora.

Inače, po Nišu su krenule glasine da su sve količine „hlorohina“, koji je inače lek protiv malarije ali se pokazao i kao uspešnim za lečenje korone, još pre mesec dana pokupovale komšije Bugari. Te informacije je nemoguće proveriti jer se u „državnim“ apotekama izdaje na recept a u privatnim se slobodno prodaje tako da nije potrebna nikakva legitimacija kupca.

Direktor Apotekarske ustanove Radojko Matić ističe da redovno snabdevaju sve svoje objekte širom Nišavskog okruga i da rade i apoteke u 17 sela.

Gradski štab za vanredne situacije grada Niša doneo je odluku da roditelji dece koja borave u vrtićima JPU " Pčelica" ne plaćaju usluge boravka dece dok traje vanredno stanje.

- Komandant Štaba gradonačelnik Darko Bulatović doneo je ovu odluku imajući u vidu ozbiljnost i težinu situacije u kojoj se naša država nalazi i zato je izašao roditeljima u susret, kaže direktorka Svetlana Mitić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernje Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.