NIKO SE OD PRIČEŠĆA JOŠ NIJE ZARAZIO! Prota Stojadin Pavlović o INCIDENTU U NOVOM SADU! (VIDEO)
Sveštenik, Foto: Printscreen

JE L' REALAN?

NIKO SE OD PRIČEŠĆA JOŠ NIJE ZARAZIO! Prota Stojadin Pavlović o INCIDENTU U NOVOM SADU! (VIDEO)

Pružio je i podršku lekarima...

Objavljeno: 11:19h

O ovom skandalu priča cela Srbija!

Naime, Sabornoj crkvi u Novom Sadu jutro je nakon bogosluženja organizovana pričest prisutnih građana koji su svi redom koristili istu kašiku za pričest bez obzira na to što je opštepoznato da je na snazi vanredno stanje zbog epidemije korona virusa.

Sada se na uključenju na Prvoj televiziji oglasio i prota Stojadin Pavlović, direktor Patrijaršijske kancelarije.

- Evo pop upravo na Prvoj daje stručan savet da lizanje iste kašike ne prenosi virus ako vernik ili sveštenik misle da ne prenosi, a prenosi ako misle da prenosi. A pružio je i podršku lekarima.

U uključenju su ga pitali o incidentu sa pričešćivanjem. U većini hramova nije bilo vernika, ali ispred nekih su pričešćivali s jednom kašičicom.

Usledio je njegov odgovor:

- Mi verujemo, i tu smo nepokolebljivi, da se niko od pričešća nije zarazio. To naša svedočanstva iz prošlosti govore. Imamo primere drugih crkava, smatramo da bi bilo dobro da se svi oni saglase, da li da prilagodimo ruskom modelu, koji potencira dezinfekciju, ili strožim pravilima, kako bi izbegli sumnju i ljubavlju sačuvali druge od sebe. Profesori bogoslovije moraju intenzivnije da rade sada i da više kontaktiraju s narodom. Svaka varošica imaju po nekog umnog čoveka koji može preko crkvenih medija da se uključi.

- Sigurno su mišljenja podeljena o pričešću i prenošenju bacila. Većina ljudi smatra da se pričešćem ne prenosi zaraza. Ali moramo slušati i lekare, ne isključujemo mogućnost da se pljuvačkom prenosi - rekao je on.

Šta vi mislite o ovome?

Pišite nam u komentarima..

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.