SRPSKI EPIDEMIOLOG ZORAN RADOVANOVIĆ UPOZORAVA: Moramo da pokažemo VELIKU OZBILJNOST, ili će se OVO NASTAVITI
Foto: Printscreen

pažnja!!

SRPSKI EPIDEMIOLOG ZORAN RADOVANOVIĆ UPOZORAVA: Moramo da pokažemo VELIKU OZBILJNOST, ili će se OVO NASTAVITI

Ukoliko se ne budemo pridržavali pravila, prema rečima dr Radovanovića, bićemo primorani da u izolaciji ostanemo i duže od šest meseci

Objavljeno:

Srbija je ušla u treću nedelju otkako je registrovan prvi oboleli od nove vrste koronavirusa, a prema rečima stručnjaka, upravo naredni dani će biti ključni za tok epidemije ove smrtonosne zaraze u našoj zemlji.

Kako je za „Alo!“ objasnio epidemiolog Zoran Radovanović, preduzete mere države već pokazuju svoje pozitivne efekte, zbog čega građani moraju imati na umu da je u ovom trenutku ostanak kod kuće od presudnog značaja.

- Kao i u Italiji, i naš narod je u početku mere shvatao neozbiljno, međutim, kakoraste broj obolelih i dolazi do smrtnih ishoda, tako se paralelno povećava i svest građana o situaciji. Sada je već primetno da se maske nose više nego što je to bio slučaj pre desetak dana. Ipak, ukoliko broj obolelih naglo skoči, što zasad još nije slučaj, sigurno je da će i policijski čas trajati znatno duže. Upravo zbog toga moramo da pokažemo ozbiljnost i da se potpuno pridržavamo saveta stručnjaka - reako je dr Radovanović za "Alo".

Međutim, ukoliko se ne budemo pridržavali pravila, prema rečima dr Radovanovića, bićemo primorani da u izolaciji ostanemo i duže od šest nedelja, što bi za posledicu imalo nesagledive posledice.

- Na nekoliko nedelja svako može da izoluje, ali ukoliko usled kršenja pravila budemo primorani da je produžimo, posledice mogu biti katastrofalne i po privredu, ali i po zdravlje građana - navodi dr Radovanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.