REBIĆ: Kupovina starijih bez incidenata, jača samodisciplina
Vladimir Rebić, Foto: Beta

BEZ INCIDENATA

REBIĆ: Kupovina starijih bez incidenata, jača samodisciplina

Prethodne noći 76 osoba u Srbiji je prekršajno kažnjeno zbog kršenja policijskog časa što je Rebić ocenio kao smanjenje broja prekršilaca

Objavljeno:

Više od 88.500 građana starijih od 65 godina iskoristilo je jutros mogućnost da uz propisane mere zaštite i podršku pripadnika MUP-a obavi nabavku životnih potrepština a zatim se vrate u svoje domove, rekao je direktor Policije Vladimir Rebić i istakao da je sve prošlo bez bilo kakvih incidenata.

On je rekao da je prvih dana zabrane kretanje bilo penzionera koji se nisu uklopili u nove propise, ali se, kaže, apsolutna većina sada pridržava mera zabrane kretanja.

Prethodne noći 76 osoba u Srbiji je prekršajno kažnjeno zbog kršenja policijskog časa što je Rebić ocenio kao smanjenje broja prekršilaca.

Produženje ove mere na 12 sati dnevno tražiće veće angažovanje policijskih službenika, rekao je Rebić i dodao da će svi policajci koji nisu angažovani na proveri građana u samoizolaciji i kontroli zabrane kretanja, biti angažovani na sprečavanju okupljanja u toku dana u grupama većim od pet i u proveri parkova i izletišta.

Nije dozvoljen ni prolaz kroz parkove, rekao je on za Radio Beograd 1 i upozorio da su za kršenje zaprećenje visoke novčane ali i zatvorske kazne.

Direktor policije rekao je da je zbog zabrane kretanja smanjen broj krivičnih dela u Srbiji, iako još uvek nema precizne statistike.

Foskusirani smo na one koji koriste vanrednu situaciju za enormno bogaćenje i širenje panike među građanima, i njima poručujem da će biti procesuirani u najkraćem roku, izjavio je Rebić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.