STEVANOVIĆ OTKRIO U KOM STADIJUMU BOLESTI SU OSOBE NAJZARAZNIJE: Držite udaljenost! Smanjite kontakte!
Foto: Printscreen

ovako treba

STEVANOVIĆ OTKRIO U KOM STADIJUMU BOLESTI SU OSOBE NAJZARAZNIJE: Držite udaljenost! Smanjite kontakte!

- Očekivali smo porast broja zaraženih

Objavljeno:

Direktor Infektološke klinike u Beogradu dr Goran Stevanović izjavio je večeras da se povećanje broja zaraženih korona virusom očekivalo i ponovio apel građanima da maksimalno smanje boravak napolju i izbegavaju uobičajene socijalne kontakte kako bi doprineli smanjnju rizika od širenja zaraze.

- Očekivali smo porast broja zaraženih. Uprkos preduzetim merama i ograničenjima kretanja i dalje u toku dana imamo puna štališta, igrališta, prodavnice, to je veliki rizik za prenos infekcije, upozorio je Stevanović.

- Ovo je nov virus, nova bolest, niko do nas osim Kineza koji su pregurali epidemiju ne zna o tome puno, ali znamo koji su rizici zaraze i zato moramo da držimo distancu, da se sklonimo sa ulicam i svih mogućih javnih mesta, rekao je Stevanović.

- Najzarazniji su ljudi pred početak bolesti. U tom trenutku druženje na udaljenosti manje od propisane je veliki rizik. Svaki poljubac je potencijalno smrtonosan, jer neko može da ne zna da je bolestan. Moramo da se sklonimo sa ulica i javnih mest akoliko je god moguće. Ja imam troje dece, povilene ako su u kući po ceo dan. Deca nisu ugrožena kao deca, ne oboljevaju od teške klinike slike, ali deca su vrlo efikasan rasadnik infekcija. Moramo zato poštovati mere, rekao je doktor Stevanović na konferenciji za javnost.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Fonet)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.