MALA SARA (11) JE NAJPLEMENITIJA DEVOJČICA U SRBIJI: Za vreme PANDEMIJE ona ovako pomaže ČIKA ŽIVKU!
Živko kaže da njemu i njegovoj porodici puno znači to što neko dolazi da im pomogne, pogotovo što nije naručeno, već je iz srca jednog deteta, koje je isto umetnik kao i on, Foto: Printskrin

PLEMENITOST NA DELU

MALA SARA (11) JE NAJPLEMENITIJA DEVOJČICA U SRBIJI: Za vreme PANDEMIJE ona ovako pomaže ČIKA ŽIVKU!

Sara Stojiljković ide u peti razred i, kada ne prati časove na televiziji, odlazi u posetu svom sugrađaninu, dolovačkom umetniku Živku Nikoliću, obavlja za njega kupovinu i onda zajedno imaju čas iz likovnog

Objavljeno:

U vreme vanredne situacije, kada stariji ostaju kod kuće, slikaru Živku Nikoliću iz Dolova pomaže 11-godišnja Sara Stojiljković, donoseći mu potrebne namirnice i sredstva za higijenu. U znak zahvalnosti dobija lekcije iz slikarstva, što joj je bila velika želja.

Sara Stojiljković ide u peti razred i, kada ne prati časove na televiziji, odlazi u posetu svom sugrađaninu, dolovačkom umetniku Živku Nikoliću, obavlja za njega kupovinu i onda zajedno imaju čas iz likovnog. Upoznali su se na seoskim manifestacijama, gde su učestvovali, on kao slikar, a ona kao mlada pesnikinja.

"Ja sam videla njegove slike na crepu, to mi je bilo zanimljivo, pitala sam ga da li mogu da dođem i vidim kako se to slika, a on je rekao da mogu," opisuje Sara oklonosti njihovog prvog susreta.

Živko kaže da njemu i njegovoj porodici puno znači to što neko dolazi da im pomogne, pogotovo što nije naručeno, već je iz srca jednog deteta, koje je isto umetnik kao i on.

Sara je već naučila kako se priprema podloga, drži četkica i mešaju boje. Živko kaže da je talentovana i vredna. A još jedna zajednička osobina im je da kroz svoju umetnost predstavljaju Dolovo, njegove pejzaže ili manifestacije.

Mlada pesnikinja već je pisala pesme o КUD-u "Banatski vez", njihovom fudbalskom klubu, Vinarijadi, pa i o Slaninijadi u Кačarevu.

Vreme izolacije Živku neće teško pasti, jer može još više da se posveti slikanju, a poručuje i drugima da uživaju u nekom svom hobiju.

"To će mi poslužiti da završim dosta narudžbina, koje nisam stigao da uradim i imaću mnogo više vremena za razmišljanje, za kompoziciju slike, a neke ću i da popravim," poručuje slikar iz Dolova.

Sara i Živko nastavljaju da stvaraju i nadaju se da će za nekoliko meseci organizovati zajedničku izložbu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.