ISPOVEST IVANA RADOJEVIĆA, SA ČIJE PROSLAVE JE KRENUO DA SE ŠIRI KORONAVIRUS U ČAČKU: Zna se ko je doneo BOLEST!
Čačak, Foto: RINA

PANDEMIJA

ISPOVEST IVANA RADOJEVIĆA, SA ČIJE PROSLAVE JE KRENUO DA SE ŠIRI KORONAVIRUS U ČAČKU: Zna se ko je doneo BOLEST!

Jedna od gošća bila je i devojka iz Minhena, ćerka Radojevićevih dugogodišnjih prijatelja. Ne znajući da je zaražena virusom, prisustvovala je veselju na kome je bilo oko 200 ljudi

Objavljeno: 07:44h

Jedna proslava punoletstva u Čačku, koja je bila u jednom restoranu 7. marta, postala je "izvorište" virusa korona. Čak šest od sedam osoba zaraženih virusom kovid-19 u ovom gradu bili su gosti na ovom rođendanu, čiji je domaćin bio čačanski privrednik Ivan Radojević, koji je detetu pravio slavlje. On, ekskluzivno za "Novosti", govori o tome kako je došlo do ove neprijatne situacije i kako su gosti sa veselja morali u izolaciju. - Rođendan smo zakazali još prošle godine, a slavlje je održano pre nego što je doneta zabrana okupljanja, kada niko nije razmišljao - ispričao nam je Radojević. - Došli su nam kumovi iz Minhena, kao i naši prijatelji. Jedna od gošća bila je i devojka iz Minhena, ćerka Radojevićevih dugogodišnjih prijatelja. Ne znajući da je zaražena virusom, prisustvovala je veselju na kome je bilo oko 200 ljudi.

Reč je o devojci koja je živela u Čačku, pa je otišla u Nemačku, gde radi u BMV. Ništa nije ukazivalo da je ona obolela. Slavlje je proteklo u najboljem redu, i tako je bilo sve do dan-dva posle toga kada se sve pretvorilo u noćnu moru - kazao nem je Radojević. Prvo je konstatovan virus kod devojke iz Minhena, a potom i kod ostalih gostiju sa rođendana - doktorke iz ZZJZ u Čačku, direktora najvećeg preduzeća u Čačku, potom kod još dve osobe, i kod doktorke koja takođe radi u ZZJZ, a koja je bila u kontaktu sa ranije inficiranom koleginicom iz ove ustanove. - Svi oni su naši bliski prijatelji, naši gosti. Niko od njih nama nije prebacio, niti nas je za bilo šta krivio. Ali, ipak, osećamo izvesnu odgovornost i ne može da nam bude prijatno. Sreća je što niko od obolelih nema teže znakove bolesti i svi se oporavljaju. Evo, sutra ističe 14. dan, odnosno period izolacije, i nadamo se, daće Bog, da se na ovome završi - zaključio je Ivan.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.