APLAUZI SU I VEČERAS ODJEKIVALI SRBIJOM! Do sad su lekari čuli podršku sada MOGU i da je vide (VIDEO)
Podrska zdravstvenim radnicima, Foto: prinskrin

PODRŠKA

APLAUZI SU I VEČERAS ODJEKIVALI SRBIJOM! Do sad su lekari čuli podršku sada MOGU i da je vide (VIDEO)

Aplauzi putuju i spajaju se

Objavljeno:

Srbija je večeras stajala na svojim terasama i prozorima po treći put. Od sutra više nećemo brojati koliko dana smo već u 20 časova dlanove i ruke raširili ka nebu, to će postati naša svakodnevnica. Naš način da se zahvalimo prvoj liniji odbrane Srbije, lekarima.

Svaki aplauz, svako „bravo“ svaka pištaljka koja para noćnu tišinu, biće naše hvala. Veliko hvala svakom doktoru, svakoj sestri, svakom tehničaru, svakom vojniku i svakom policajcu koji su danas, iako u mirodopskim uslovima, više nego ikada u borbi. Velikoj i teškoj borbi protiv virusa korona.

Aplaudira Beograd, aplaudiraju Niš, Novi Sad, Čačak, Kikinda, Požarevac, Negotin. Aplauzi putuju i spajaju se sa frekvencijama dlanova od Subotice do Preševa, od Peštera do Vršca.

Putuje on preko Save i Dunava, Drine, spaja ono što je do juče bilo nespojivo, a danas je zajednička borba.

Doktori, medicinsko osoblje, vojska i policija širom Balkana, Evrope i sveta, vode bitku protiv teškog, ali ne i nepobedivog neprijatelja.

Korona virus je možda napao planetu i svakodnevno uzima sve više života, ali, u istom, učinio je nešto predivno u ovom teškom trenutku po čovečanstvo. Ujednila nas je sa porodicom i prijateljima, pomirila je neprijatelje i svakoga od nas je okrenulo ka sebi i svojim bližnjima.

Zato i kažemo, pobedićemo. U ime te pobede, svakoga dana moramo da damo podršku svima onima koji nas štite i brane, koji ne spavaju, koji ne jedu, koji ne piju vodu, koji se bore da spase što više ljudskih života.

A to je danas najbitnija borba i naša jedina nada u bolje sutra.

Ovi aplauzi koji su došli sa balkona i prozora gradova i naselja u Srbiji, znače našim ljudima u mantilima i uniformama.

Na nama je da im pomognemo najbolje što imemo i znamo. Da ostanemo u svojim domovima i da se pridržavamo njihovih saveta.

Jer, oni su tu zbog nas, a ono što mi najmanje možemo, jeste da ostanemo u svojim kućama za njih.

Za život, za budućnost. Aplauz.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.