OVO JE ČOVEK KOJI JE PRVI PREMINUO OD KORONE: Bolovao je od drugih bolesti, ovo su svi detalji
Koronavirus/ilustracija, Foto: EPA/BOB PEARSON

TRAGIČNO

OVO JE ČOVEK KOJI JE PRVI PREMINUO OD KORONE: Bolovao je od drugih bolesti, ovo su svi detalji

Premijerka Srbije Ana Brnabić saopštila je da Srbija ima prvu žrtvu korona virusa

Objavljeno: 19:57h

Muškarac (59) iz Kikinde koji se prema zvaničnim podacima vodi kao prva žtva korona virusa u Srbiji imao je i druge brojne zdravstvene probleme koji su uticali na to da ga zadesi smrt od ove opasne pošasti koja u Srbiji, ali i svetu uzima sve više maha.

Za njegov život borili su se lekari danima, ali nažalost nisu mogli da ga spasu, a njegovoj smrti doprinelo je to što je kao što smo već naveli imao brojne zdravstvene probleme.

- Zahvaljujem se svima koji su se borili za život ovog čoveka, i učinićemo sve da bi sačuvali svaki život, uključujući i restriktivne mere. Ovaj Kikinđanin je imao i druge brojne zdravstvene probleme, ali je danas ovo bila najveća, najgrublja opomena koliko je teška borba sa kojom se suočavamo i koliko su teški izazovi. Oni su pre svega pred zdravstvom, a svi mi ovde, svim pojedincima, bez obzira ko, imamo obavezu da poštujemo sve što kažu profesionalci i to je jedina šansa da ima damo mogućnost da se bore i da zajedno pobedimo - rekla je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Takođe, premijerka je navela da je sin muškarca koji je preminuo bio u Milanu.

- Muškarac je dobio korona virus od čoveka čiji sin je bio u Milanu. Taj čovek se u ovom trenutku bori za život. U ime Vlade i predsednika Srbije Aleksandra Vučića želim porodici i najbližima da izrazim saučesće - rekla je Brnabić.

Podsetimo, prema poslednjem izveštaju 20. marta 2020. godine testirani su uzorci 40 osoba od kojih je 17 pozitivno i 23 negativno na novi korona virus.

Od sedamnaest potvrđenih slučajeva od poslednjeg izveštaja, njih devet je hospitalizovano, ali bez komplikacija, dobrog opšteg stanja, dok njih osam ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima.

Do 8 časova 20. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 585 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.