KONAČNO I JEDNU DOBRU VEST DA PROČITAMO: Prošla godina je za 1 stvar BILA REKORDNA
Foto: Printscreen

tako i treba

KONAČNO I JEDNU DOBRU VEST DA PROČITAMO: Prošla godina je za 1 stvar BILA REKORDNA

Porast broja beba beleži se i u januaru 2020. godine, u odnosu na isti mesec prošle godine i to za 245

Objavljeno:

Prema prvim preliminarinim rezultatima Republičkog zavoda za statistiku u Srbiji je u periodu od januara do decembra 2019. godinerodjena 341 beba više u odnosu na isti period u 2018. godini.

Kako je saopšteno iz kabineta minista bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, najveći rast zabeležen je u Beogradskom regionu, ali i u južnoj i istočnoj Srbiji. Takodje, broj treće-rodjenih beba je u 2019. godini veći za 688 u odnosu na 2018. godinu, kao i broj četvororodjenih i to za 415.

"Svi navedeni rezultati predstavljaju direktnu posledicu, pre svega,finansijskih mera za podsticanje radjanja koje se sprovode na nacionalnom nivou, ali i mera na lokalnom nivou, za koje je Кabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku od 2017. do 2020. godine izdvojio 1,9 milijardi dinara", navedeno je u saopštenju.

Porast broja beba beleži se i u januaru 2020. godine, u odnosu na isti mesec prošle godine i to za 245.

Najveći rast zabeležen je u Vojvodini, gde je u januaru ove godine rodjeno 189 beba više u odnosu na isti mesec 2019. godine.

U saopštenju je navedeno da u poredjenju sa državama regiona, samo naša zemlja beleži blagi porast novorodjenih beba u prošloj godini.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.