OGLASIO SE DOKTOR IZ NOVOG PAZARA, I TO PREKO ADVOKATA! Lekar tvrdi da mu nije uručeno rešenje o samoizolaciji
Foto: EPA/SAN RAFFAELE HOSPITAL

nejasno

OGLASIO SE DOKTOR IZ NOVOG PAZARA, I TO PREKO ADVOKATA! Lekar tvrdi da mu nije uručeno rešenje o samoizolaciji

Protiv Badića je podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Objavljeno:

Lekar Opšte bolnice u Novom Pazaru Nermin Badić, preko svog advokata Emira Fetahovića, obratio se danas javnosti navodeći da mu nije saopšteno da mu je izrečena mera izolacije u kućnim uslovima zbog čega se pojavio na poslu u toj zdravstvenoj ustanovi.

.Badić je, tvrdi Fetahović, na teritoriju Srbije ušao 15. marta, pre proglašenja vanrednog stanja, a dan kasnije je pozvao nadredjene i pitao da li treba da prekine godišnji odmor i počne da radi, na šta mu je odgovoreno da ne dolazi na posao, već da se obavezno javi uZavod za javno zdravlje.

"Moj klijent se javio u Zavod za javno zdravlje istog dana, gde su mu tražili akt kojim mu je odredjena mera samoizolacije. On je objasnio da mu niko nije uručio taj akt, već da se javlja po usmenom nalogu načelnika odeljenja na kom radi. Upućen je kod epidemiologa koji je konstatovao da u njegovom slučaju nisu ispunjeni uslovi za samoizolaciju, već samo praćenje, odnosno da se povremeno javi Zavodu", saopštio je pravni zastupnik dr Badića.

Na predlog Zavoda za javno zdravlje, Badić se obratio sanitarnoj inspekciji u kojoj su mu, kako je naveo Fetahović, potvrdili da za njega nije izdato rešenje o samoizolaciji.

"Napominjem da je doktor Badić insistirao da u Zavodu za javno zdravlje bude testiran na korona virus, ali da mu zbog nepostojanja simptoma nisu odobrili testiranje", dodao je Fetahović.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Pazaru protiv Badića je podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Pre toga, na poziv zaposlenih u Opštoj bolnici, reagovala je policija i Badića, kada se po isteku godišnjeg odmora vratio na posao, udaljila iz te zdravstvene ustanove zbog kršenja mere samoizolacije.

"Badić smatra da je verovatno nesporazum nastao u razmeni informacija izmedju nadležnih službi i da će se sve razjasniti u toku postupka", istakao je njegov advokat.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.