MLADA DEVOJKA U KIKINDI OBOLELA OD KORONE: Ovo je njeno trenutno stanje
Koronavirus/ilustracija, Foto: EPA /Jakub Kaczmarczyk

novi slučaj

MLADA DEVOJKA U KIKINDI OBOLELA OD KORONE: Ovo je njeno trenutno stanje

Devojka je u dobrom stanju

Objavljeno:

Pored trojice muškaraca iz Kikinde koji se zbog zaraze virusom korona COVID-19 nalaze na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu, danas je u tu ustanovu prebačena i mlada Kikinđanka, kod koje je takođe potvrđeno oboljenje. To je u četvrtak za lokalnu televiziju potvrdio pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković. On je rekao da je devojka u dobrom opštem stanju, dok su ostali pacijenti iz ovog grada još u teškom stanju i nalaze se na mehaničkoj ventilaciji, odnosno na respiratoru. Oni su na lečenju na Infektivnoj klinici u Novom Sadu od prošle nedelje. - Zahvaljujući merama koje su preduzeli Vlada Srbije, Pokrajinski krizni štab i štab loklane lokalne samouprave, situacija u Kikindi je sada pod kontrolom. Posebne mere koje se preduzimaju u Opštoj bolnici primenjuju se i u svim drugim opštim bolnicama u Vojvodini. Posebne mere u bolnici Kikindi su zato što su se pojavili prvi pacijenti sa izuzetno teškom kliničkom slikom. Zdravstveni radnici su u potpunosti upoznati sa novim protokolom lečanja – objasnio je Gojković i još jednom zamolio građane Kikinde da se apsolutno pridržavaju propisanih mera samoizolacije, da svi oni koji imaju simptome ovog oboljenja obavezno ostanu u kućama i da ne održavaju konatkte sa drugim, posebno starijim osobama.

- Tri starija Kikinđanina koji imaju i druga hronična oboljenja su ujedno i najteži pacijenti. Svako nesavesno ponašanje može da proizvede novi lanac zaraze – apelovao je Gojković. Prognoza

- Dobro je da oni koji su bili u kontaktu sa tri najteže obolela pacijenta nemaju teže kliničke slike, a već prolazi 14 dan. Zato molim sve one koji izlaze iz izolacije da i dalje ostanu u kući sve dok im epidemiološke službe Zavoda za javno zdravlje u Kikindi ne kažu da mogu da se kreću – apelovao je Gojković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.