NOVA PRAVILA POČINJU, OVO SVI MORAMO ZNATI: Građani Srbije, važno obaveštenje za SVE NAS
Radnja / Ilustracija, Foto: EPA/KATIA CHRISTODOULOU, Ilustracija

novine

NOVA PRAVILA POČINJU, OVO SVI MORAMO ZNATI: Građani Srbije, važno obaveštenje za SVE NAS

Ministarstvo i Komora preporučuju svim lokalnim samoupravama da se pridržavaju zaključaka o radnom vremenu trgovaca tokom vanrednog stanja

Objavljeno:

Radno vreme prodavnica u vreme vanrednog stanja trebalo bi da bude organizovano tako da rad sa potrošačima počinje najranije u sedam i završava se najkasnije u 18 časova, a nedeljom do 15 časova, zaključeno je danas na sastanku ministra trgovine Rasima Ljajića i predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža sa predstavnicima trgovinskih lanca.

PKS je saopštila da su trgovci, ministarstvo i PKS saglasni da se u vreme vanrednog stanja snabdevanje najstarijih sugrađana organizuje nedeljom u ranim jutarnjim časovima kako bi im se omogućilo da obave kupovinu pod posebnim uslovima zaštite.

Ministarstvo i Komora preporučuju svim lokalnim samoupravama da se pridržavaju zaključaka o radnom vremenu trgovaca tokom vanrednog stanja.

Trgovinski lanci i prodavnice snabdeveni su svim životnim namirnicama, zalihe su stabilne, isporuke redovne i po potrebi povećane, tako da nema razloga za stvaranje ličnih zaliha hrane i drugih proizvoda, istaknuto je tokom sastanka.

Predstavnici trgovinskih lanaca poslovanje prilagođavaju novonastalim uslovima i zahvaljujući požrtvovanosti zaposlenih uspešno odgovaraju zahtevima tržišta i povećanoj potražnji potrošača za nekim proizvodima a zalihe u skladištima su stabilne.

Ministarstvo trgovine i Privredna komora Srbije u stalnoj su komunikaciji sa predstavnicima trgovinskog sektora kako bi zajednički što efikasnije odgovorili svim izazovima, navodi se u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.