OVO SU NAJNOVIJE INFORMACIJE za sve koji RADE OD 20 sati do 5 ujutro! VAŽNO JE DA PROČITATE
Foto: Printscreen

DA LI STE U TOJ KATEGORIJI?

OVO SU NAJNOVIJE INFORMACIJE za sve koji RADE OD 20 sati do 5 ujutro! VAŽNO JE DA PROČITATE

Pojedinačni radni nalog se izdaje na dnevnom nivou

Objavljeno:

Ministarstvo privrede napravilo je nove instrukcije za privredne subjekte, a u vezi sa izdavanjem dozvola za kretanje u vremenu od 20 do 05 časova.

"Obaveštamo vas da, u skladu sa Naredbom o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srbije, dozvole za kretanje u vremenu od 20 do 05 časova izdaje Ministarstvo unutrašnjih poslova", navodi se u instrukciji ministarstva.

Zahtev za izdavanje dozvole podnosi se na obrascu koji je propisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova, elektronskim putem, preko Ministarstva privrede, na elektronsku adresu vanrednostanje@privreda.gov.rs.

Javna preduzeća i privredna društva koja obavljaju delatnost od opšteg interesa, a čiji je osnivač Republika Srbija, zahtev podnose preko Ministarstva privrede, na elektronsku adresu javna.preduzeca@privreda.gov.rs.

Javna preduzeća i privredna društva koja obavljaju delatnost od opšteg interesa, a čiji je osnivač jedinica lokalne samouprave, zahtev podnose preko Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, na elektronsku adresu lokalna.samouprava@mduls.gov.rs.

Obrazac možete preuzeti na ovom linku.

Ukoliko se dozvola za kretanje traži za lica sa navršenih 65 i više godina života, zahtev se podnosi u odvojenoj, posebnoj tabeli uz dodatno obrazoženje razloga za njihovo radno angažovanje. Podnosilac zahteva za izdavanje dozvole za kretanje lica sa navršenih 65 i više godina života preuzima punu odgovornost za moguće posledice njihovog angažovanja.

Kako se navodi, Ministarstvo privrede, uzimajući u obzir sve mere koje Vlada donosi u uslovima vandrednog stanja, ali i uvažavajući potrebe građana i privrede upućivaće primljene zahteve Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Poslodavac je dužan da svakom zaposlenom koji se nalazi nas spisku za izdazdavanje dozvole, izda radni nalog za svaki pojedinačni izlazak, u periodu od 20 do 05 časova.

Pojedinačni radni nalog se izdaje na dnevnom nivou na memorandumu privrednog subjekta,sa potpisom odgovornog lica, i sadrži sledeće podatke: ime i prezime, jedinstveni matični broj građana, datum i vremenski period (od do) kada je angažovan, odnosno kada je kretanje neophodno, kao i razloge koji opravdavaju neophodnost kretanja.

Posebno ističu da su svi zakonski (statutarni) zastupnici i preduzetnici (odnosno poslovođe kojima je povereno poslovođenje) lično, materijalno i krivično odgovorni za istinitost i tačnost sastavljenih i dostavljenih spiskova zaposlenih i radnih naloga.

Ukazuju, da će pripadnici MUP-a Republike Srbije, u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, vršiti provere i legitimisanje zaposlenih lica sa spiska, prilikom kontrole njihovog kretanja u vremenu od 20 d 5 časova, te da će, za lica za koja bude utvrđeno proverom da nisu stvarno zaposleni u privrednom subjektu, da nisu na radnom zadatku, odnosno da ne poseduju odgovarajući radni nalog, biti preduzimane propisane sankcije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.