RADIŠA JE SAM U SELU U IZOLACIJI: Cela porodica mu je u Milanu, ŽIVOT SU MU POSTALI STRAH I STREPNJA
Foto: RINA

UŽAS

RADIŠA JE SAM U SELU U IZOLACIJI: Cela porodica mu je u Milanu, ŽIVOT SU MU POSTALI STRAH I STREPNJA

Tamo je stanje zaista katastrofalno

Objavljeno:

Epidemija korona virusa i zatvaranje granica razdvojili su mnoge porodice koje žive u različitim zemljama. Radiša Jevtović već 38 godina živi na relaciji Italija – Srbija, a loše vesti iz Milana o kojim svakodnevno čitamo zatekli su ga u rodnom selu Leušići podno planine Suvobor.

“Supruga i deca žive u Milanu. Tamo je stanje zaista katastrofalno. Svaki dan smo na vezi i briga je jednaka sa obe strane, oni se sikiraju za mene, a ja za njih. Pošto žive u odvojenim stanovima sin uopšte ne ulazi kod supruge, već samo dođe ispod terase, popričaju i on ode”, priča Radiša za RINU.

Ipak, Radiša je u dosta boljoj poziciji nego oni jer je izolovan na selu, čistom vazduhu i nije u kontaktu sa mnogo ljudi. Međutim upustva koja je dobio od supruge prati i zbog sebe, ali i zbog njih. Situaciju u kojoj su se našli ozbiljno su shvatili.

foto: RINA

Pandemiju je ozbiljno shvatio i Beograđanin, Vladimir Krohmani, koji je došao u Leušiće u izolaciju iz Zanzibara gde je radio kao turistički vodič.

“Selo, miri i tišina je sve što mi je potrebno i da nema ljudi. Tako da ova izolavija uopšte nije loša. Strah i paniku bespotrebno stvaraju građani umesto da iz ove situacije izvuku pouke”, rekao je Vladimir.

foto: RINA

Ozbiljnost ove situcaije može se videti i kroz čienicu da se mnogi ljudi vode i starom narodnom poslovicom – u panici ostani gde si, kako ne bi došlo do još većih problema.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.