DA LI STE ME RAZUMELI? Slušajte kako policija preko razglasa opominje ljude na ulicama tokom POLICIJSKOG ČASA
Policijski čas u Pančevu, Foto: Printscreen

strogo

DA LI STE ME RAZUMELI? Slušajte kako policija preko razglasa opominje ljude na ulicama tokom POLICIJSKOG ČASA

Sugrađani su sa svojih terasa, zabeležili različite situacije kako je izgledalo dežuranje pripadnika policija tokom prethodne noći u Beogradu, ali i Pančevu

Objavljeno:

Policijski čas stupio je juče na snagu odlukom Vlade Srbije zbog suzbijanja širenja korona virusa, što podrazumeva zabranu kretanja građana po ulicama Beograda.

Većina njih ispoštovala je ovakvu odluku, dok je bilo i onih zbog kojih je policaja morala da reaguje.

Kako je za "RTV Pink" izjavio načelnik beogradske Komunalne milicije, Ivan Divac, prva noć posle uvođenja policijskog časa prošla je mirno i nije bilo većih problema.

Apel da ljudi ostanu u kućama je urodio plodom osim sporadičnih slučajeva, u kojima je policija vraćala građane u svoje domove, rekao je on za RTV "Pink"

.

Sugrađani su sa svojih terasa, zabeležili različite situacije kako je izgledalo dežuranje pripadnika policija tokom prethodne noći u Beogradu, ali i Pančevu.

- Da li ste me razumeli, ukoliko vas ponovo budemo zatekli moraćemo da vas privedemo i da vam podnesemo odgovarajuće prijave - čulo se kako policija iz svog vozila na razglas govori prolaznicima koji su se u tom trenutku kretali ulicama.

Oni su dobacivali kako idu kući, te nije potrebe za daljim reagovanjem.

Ministar Nebojša Stefanović je rekao da je u toku noći izdato 85 prijava od kojih je većina bila krivičnih, a nekoliko prekršajnih.

- Propisane kazne su od jedne do 12 godina zatvora - kazao je Stefanović.

Važni telefoni

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa koronavirusom: 064 8945 235. Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut": 011 2684 566.

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

U cilju omogućavanja brže i efikasnije komunikacije građana sa nadležnim epidemiološkim službama, Ministarstvo zdravlja uvelo je dodatnih 20 brojeva telefona za sve informacije o korona virusu.

Ministarstvo zdravlja otvorilo je još 10 dodatnih dodatnih brojeva, a preko istog linka možete da dođe i do brojeva telefona svih domova zdravlja širom Srbije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.