SVEŠTENICI VIŠE NE MOGU DA SVETE VASKRŠNJU VODICU: Zna se kad bi TEK moglo da se nastavi sa tim
ilustracija, Foto: Printscreen

mere opreza i u eparhijama

SVEŠTENICI VIŠE NE MOGU DA SVETE VASKRŠNJU VODICU: Zna se kad bi TEK moglo da se nastavi sa tim

Preduzete su i mere opreznosti u svakodnevnim dešavanjima, bogosluženjima, obredima i kontaktima sa stanovništvom

Objavljeno:

U cilju prevazilaženja nastale opasnosti po opšte zdravlje ljudi i smanjenja mogućnosti prenošenja virusa, odlučeno je da se zbog bliskih susreta i kontakata prilikom čina osvećenja vaskršnje vodice, po našim domovima, ovaj čin odloži do daljnjeg, dok ne prođe opasnost i rizik po zdravlje naroda, navodi se u Saopštenju Eparhije žičke.

Preduzete su i mere opreznosti u svakodnevnim dešavanjima, bogosluženjima, obredima i kontaktima sa stanovništvom. Arhijerejski namesnici dobijaće blagovremene savete za sveštenstvo i narod, uz mogućnost razjašnjavanja nedoumica sa kojima se susreću u trenutnim okolnostima.

Ostala bogosluženja služićemo se po ustaljenom rasporedu, u cilju osvećenja duša i tela naših kroz jedinstvo sa Gospodom.

„Pozivamo sav naš narod da bude istrajan u molitvi Bogu u svojim domovima i hramovima, poštujući preporuke i mere naših crkvenih, nadležnih državnih i zdravstvenih organa. Umesto panike preporučujemo služenje bližnjima, posebno onima koji su zbog starosti najviše pogođeni novonastalom situacijom. Za to vreme prinosićemo usrdne molitve Gospodu za zdravlje i spasenje našeg naroda“, navodi se u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.