JEDAN GRAD U SRBIJI USPEŠNO ODOLEVA KORONI: Posle svakog testa, rezultat je NULA, evo i kako!
Koronavirus/ilustracija, Foto: EPA/MARCIN OBARA

važno

JEDAN GRAD U SRBIJI USPEŠNO ODOLEVA KORONI: Posle svakog testa, rezultat je NULA, evo i kako!

Na sednici je rečeno da je od ukupno uzetog 21 uzorka analiziranog na Torlaku, dva su bila pozitivna i to su bili pacijenti sa teritorije Rekovca i Aranđelovca

Objavljeno:

U Kragujevcu nema potvrđenih slučajeva obolelih od novog virusa korona Kovid-19, rekao je danas specijalista epidemiologije Predrag Delić sa Instituta za javno zdravlje na sednici Saveta za zdravlje grada Kragujevca, a navedeno je na sajtu grada.

Na sednici je rečeno da je od ukupno uzetog 21 uzorka analiziranog na Torlaku, dva su bila pozitivna i to su bili pacijenti sa teritorije Rekovca i Aranđelovca.

Institut za javno zdravlje Kragujevac, kao jedan od četiri zdravstvena stuba u Srbiji, timski radi sa svim zdravstvenim ustanovama u gradu u aktuelnoj situaciji radi razmene informacija i spremnosti zdravstvenog sistema u gradu za odgovor na epidemiju, rečeno je na sednici.

Osim toga, navedeno je i da deo zaposlenih radi na pripremi posebnih programa u oblasti javnog zdravlja i zdravstvene zaštite za teritoriju grada Kragujevca sa kojima će se nastaviti nakon ukidanja vanredne situacije. Rečeno je i da sve zdravstvene ustanove i Krizni štab grada Kragujevca rade u skladu sa instrukcijama Vlade Srbije i nadležnih ministarstava, a najvažnija preporuka članova Saveta je da se prate uputstva nadležnih organa i da se pojačaju mere higijene kako bi epidemiološki put stavili pod kontrolom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.