SEĆATE SE PROFESORA KOJI JE U VELIKOJ PLANI ĐAKE SPASIO SIGURNE SMRTI? Danas mu se život menja IZ KORENA!
Nakon dramatičnog događaja u Velikoj Plani, ministarstvo prosvete je profesora Stojadinovića nagradilo Svetosavskom nagradom, Foto: Fejsbuk

DOBAR DAN

SEĆATE SE PROFESORA KOJI JE U VELIKOJ PLANI ĐAKE SPASIO SIGURNE SMRTI? Danas mu se život menja IZ KORENA!

Nakon dramatičnog događaja u Velikoj Plani, ministarstvo prosvete je profesora Stojadinovića nagradilo Svetosavskom nagradom

Objavljeno:

Država je ispunila obećanje i profesor iz Velike Plane Slavoljub Stojadinović, koji je pre četiri meseca zadivio Srbiju time što je razoružao čoveka koji je naoružan automatskom puškom, eksplozivom i više stotina metaka upao u srednju školu u Velikoj Plani, dobio je rešenje o zaposlenju na neodređeno vreme.

Goran Todorović iz Donje Livadice je 22. novembra prošle godine "do zuba" naoružan upao u učionicu punu učenika srednje Ekonomsko-ugostiteljske škole.

Nakon što je od jedne učenice obavešten šta se dogodilo, profesor je ušao u učionicu i u pogodnom momentu zgrabio za pušku, naređujući decu da izađu napolje. Nakon što su učenici napustili učionicu Stojadinović je savladao i razoružao napadača. U otimanju oko oružja Todorović je dva puta opalio ali niko nije ranjen.

Nakon dramatičnog događaja u Velikoj Plani, ministarstvo prosvete je profesora Stojadinovića nagradilo Svetosavskom nagradom a ministar Šarčević je javno obećao da će dobiti i rešenje o zaposlenju na neodređeno vreme.

Radeći na određeno, uglavnom kao zamena, Stojadinović je u prosveti već 17 godina. On je danas sa direktorom osnovne škole "Akademik Radomir Lukić" u Miloševcu Radišom Isailovićem potpisao ugovor radu na neodređeno na mestu profesora fizičkog vaspitanja.

Iako je ugovorom predviđeno da zaposleni radni odnos zasniva na samo 20 odsto radnog vremena, hrabri Planjanin je zadovoljan.

- Eto, da i ja posle 17 godina čekanja, dobijem stalni posao. Nije puno radno vreme, ali biće. Iz ministarstva su mi nudili puno radno vreme u školama u drugim gradovima ali odlučio sam da ostanem u svojoj opštini. Imam čvrsto obećanje da sam prioritet i da ću, dok se ukaže prostor, dobiti puno radno vreme - kaže Stojadinović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na Sretenje ove godine profesora odlikovao medaljom za hrabrost.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.