AKO IMATE NEKU NEDOUMICU OKO NASTAVE NA DALJINU, POZOVITE OVAJ BROJ! Postoji i Viber grupa
Postoji i Viber grupa, Foto: Printscreen

onlajn nastava

AKO IMATE NEKU NEDOUMICU OKO NASTAVE NA DALJINU, POZOVITE OVAJ BROJ! Postoji i Viber grupa

Učenici osnovnih škola, ukoliko propuste emitovanje neke nastavne jedinice na TV kanalu ili imaju potrebu da je poslušaju ponovo

Objavljeno:

Nastava za učenike osnovnih škola od danas se emituje na kanalu RTS 3, a nastava za učenike gimnazija i srednjih stručnih škola na platformi RTS Planeta u odeljku "Moja škola", što im omogućava da samostalno upravljaju vremenom i ponavljaju gledanje.

Učenici osnovnih škola, ukoliko propuste emitovanje neke nastavne jedinice na TV kanalu ili imaju potrebu da je poslušaju ponovo, to će moći da učine takođe na platformi RTS Planeta.

Svi mobilni operateri će protok interneta ka RTS Planeti učiniti besplatnim, kako bi se učenicima omogućio neograničen i nesmetan pristup nastavnim sadržajima.

Raspored emitovanja nastave se nalazi na sajtu rasporednastave.gov.rs, a učenici/nastavnici/roditelji mu mogu pristupiti i preko sajta Ministarstva prosvete i svojih škola (svuda su postavljeni baneri koji vode na taj sajt).

Obezbeđen je i kontakt centar Ministarstva prosvete na broju 011/73-50-557, koji će biti dostupan u periodu 8 do 18 sati, za sva pitanja u vezi učenja na daljinu.

Obezbeđena je i Viber zajednica Moja škola, kojoj roditelji i učenici mogu pristupiti preko adrese: https://vb.me/MojaSkola

Ministarstvo prosvete je sačinilo detaljno uputstvo koje će biti poslato svim školama sa instrukcijama u vezi pružanja podrške učenicima dok traje učenje na daljinu.

Bez obzira na to što je država na nacionalnom nivou obezbedila emitovanje nastave, od nastavnika se očekuje da sa svojim odeljenjima budu u komunikaciji radi podsticanja dece da prate emitovanje nastave, zadavanja domaćih zadataka, provere znanja, dodatnih objašnjenja, itd.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.