ŠTA SA POREZIMA I RADNICIMA KOJI MORAJU NA POSAO? Premijerka i ministri UPRAVO TRAŽE REŠENJA ZA SVE NAŠE PROBLEME
ilustracija, Foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

pregovori

ŠTA SA POREZIMA I RADNICIMA KOJI MORAJU NA POSAO? Premijerka i ministri UPRAVO TRAŽE REŠENJA ZA SVE NAŠE PROBLEME

U toku su pregovori u Nemanjinoj

Objavljeno:

Poslodavci, sindikati, premijerka i četiri resorna ministra upravo su u Vladi Srbije počeli da "ukrštaju koplja" i diskutuju o aktuelnim gorućim problemima, mogućim rešenjima i planiranim merama.

Na stolu u Nemanjinoj 11 u fokusu su četiri teme: poslodavci i njihovi problemi s padom prometa, pitanje plaćanja PDV i poreza na dobit u momentu kada veliki deo privrede, poput turizma, nema prilive, pitanje radnika koji zbog prirode delatnosti moraju na posao, kao i pitanje plata radnika koji su u izolaciji.

Prema informacijama sednici Socijalno-ekonomskog saveta prisustvuju ministri Zoran Đorđević, Zlatibor Lončar, Siniša Mali, Mladen Šarčević i premijerka Ana Brnabić, kao i četiri predstavnika Saveza samostalnih sindikata Srbije, dva člana UGS Nezavisnost i šest predstavnika Unije poslodavaca Srbije.

"Naplata poreza na dobit i PDV biće među najvažnijim temama. Danas imate poslodavce kojima su novčani tokovi totalno zaustavljeni, a na naplatu im istovremeno dolaze porezi. Možda je najbolji primer hotelijerstvo gde je praktično sve stalo, a na udaru su i mala i srednja preduzeća iz mnogih drugih delatnosti. Danas ne rade ni privatni vrtići, ni sportski objekti i još mnogo toga..."

Poslodavci smatraju da bi privreda morala da se rastereti, s obzirom na aktuelne okolnosti i opterećenja koja će doneti problemi sa korona virusom, među kojima je i moguće zatvaranje pojedinih firmi.

Juče je podsetimo, centrala Fijata u Italiji obavestila radnike u Srbiji da se zbog aktuelne situacije sa virusom obustavlja proizvodnja i u Srbiji, a pored obustave u još sedam pogona u Evropi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.