PANČEVO USVOJILO MERE ZA VREME VANREDNOG STANJA: ograničava se rad ugostiteljskih objekata, autobusi će saobraćati
ilustracija, Foto: Pančevu treba

i pančevo uvelo mere

PANČEVO USVOJILO MERE ZA VREME VANREDNOG STANJA: ograničava se rad ugostiteljskih objekata, autobusi će saobraćati

Evo koje mere je Pančelo donelo u borbi protiv Korone

Objavljeno:

Štab za vanredne situacije Pančeva doneo je jutros mere za sprečavanje, suzbijanje i gašenje epidemije COVID-19.

Posle jutrošnjeg sastanka gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov izjavio je da je doneta odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, odnosno njihovo ograničavanje rada od 8 do 18 sati. Autobusi JKP ATP će za sada saobraćati po nedeljnom redu vožnje.

Gradonačelnik Saša Pavlov apelovao je na najstarije građane da ne izlaze iz svojih kuća i najavio da će u toku dana dobiti i brojeve telefona za volontere koji će za njihove potrebe nabavljati hranu, lekove i sve drugo što im je potrebno.

- Radno vreme ugostiteljskih objekata u gradu Pančevu biće od 8 do 18 časova. I u tom periodu biće potpuna kontrola okupljanja ljudi u tim objektima za vreme radnog vremena gde ne sme da bude na jednom mestu više od 50 ljudi. Ukinuli smo još ranije sve manifestacije i sve ono što je Grad planski trebalo da organizuje u ovom periodu. Javni prevoz ide na nedeljni režim rada. Svako jutro je i bilo, a sada će i odlukom to biti pretočeno, redovno provetravanje, dezinfekcija prevoznih sredstava - izjavio je Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva.

Dr Ljiljana Lazić, direktorka Zavoda za javno zdravlje Pančevo kaže da je na teritoriji Južnobanatskog okruga epidemiološka situacija pod kontrolom.

- Pacijenti koji su oboleli oni su zdravstveno brinuti. Građani koji su bili u kontaktu a koji su zdrave osobe su pod nadzorom naše epidemiološke službe i mi svakodnevno imamo kontakt sa njima i pratimo njihovo zdravstveno stanje. U slučaju da dođe do pogoršanja njihovog zdravstvenog stanja postoji protokol kako će oni dalje da se upućuju. Građani koji su ušli u našu zemlju ovaj su dobili rešenje i oni su stavljeni pod nadzor. Svi ostali građani su zdravi i mogu normalno da žive odnosno da se kreću u skladu sa ovom nastalom vanrednom situacijom - saopštila je dr Ljiljana Lazić, direktorka Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

1 / 5 Foto: Pančevu treba

Zavod za javno zdravlje Pančevo uveo je specijalni broj telefona za informacije o COVID-19 (062 8869 721 i 066 866 6836).

(Espreso.co.rs/@pancevutreba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.