PANČEVO BRINE O NAJSTARIJIM SUGRAĐANIMA U VREME VANREDNOG STANJA: Uvedene tri telefonske linije za pomoć građanima
ilustracija, Foto: Pančevu treba

telefoni će od 17.marta biti dotupni

PANČEVO BRINE O NAJSTARIJIM SUGRAĐANIMA U VREME VANREDNOG STANJA: Uvedene tri telefonske linije za pomoć građanima

Tri nove telefonske linije za pomoć najstarijim sugrađanima

Objavljeno:

Gradski štab za vanredne situacije grada Pančeva otvorio je tri nove telefonske linije za pomoć najstarijim sugrađanima na koje se mogu javiti ukoliko im je potrebna pomoć u vidu nabavke namirnica, lekova i slično.

Telefoni će od utorka, 17. marta biti dostupni 24 sata dnevno. Telefonske linije za pomoć najstarijim građanima su 013/308-950; 013/308-960 i 013/308-736.

Gradonačelnik Saša Pavlov apeluje na starije građane da bez preke potrebe ne izlaze iz svojih kuća i najavio da će volonteri za njih nabavljati hranu, lekove i sve drugo što im je potrebno.

foto: Pančevu treba

- Važan cilj donošenja odluke o uvođenju vanrednog stanja je i zaštita zdravstvenog sistema i najstarijih sugrađana. Molim sve sugrađane da se samoizoluju i da koriste javni prostor, javne ustanove i institucije samo za neodložive potrebe. Ukoliko nema niko mlađi da ih obiđe, da im kupi neke neophodne namirnice od sada će na usluzi biti tri broja telefona Gradskog štaba za vanredne situacije koje će građani moći da zovu 24 sata dnevno i reći šta treba da im se nabavi od lekova, hrane, šetanja kućnih ljubimaca - rekao je gradonačelnik Saša Pavlov.

Gradski štab je preporučio organima grada Pančeva, javnim i javno komunalnim preduzećima, ustanovama i organizacijama čiji je osnivač grad Pančevo da za vreme trajanja vanrednog stanja od sada organizuju rad i radno vreme tako što će da se preraspodeli radno vreme za rad sa strankama i rad po smenama, omogući zaposlenima sa hroničnim bolestima i zaposlenima starijim od 60 godina rad od kuće, a ukoliko su oba roditelja zaposlena, a imaju decu uzrasta do 12 godina, omogući rad od kuće jednom od roditelja.

foto: Pančevu treba

Trgovinskim centrima neprehrambenog karaktera na teritoriji grada Pančeva preporučeno je da organizuju svoj rad najkasnije do 18 časova. Dan ranije ugostiteljskim objektima ograničeno je radno vreme na period od 8 do 18 časova.

(Espreso.co.rs/@pancevutreba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.