CRVENI KRST DONOSI LEKOVE I HRANU NA KUĆNU ADRESU: Dobra vest za starije i ugrožene sugrađane
Crveni krst će doći u pomoć starijim licima, Foto: BETA

pomoć za najugroženije

CRVENI KRST DONOSI LEKOVE I HRANU NA KUĆNU ADRESU: Dobra vest za starije i ugrožene sugrađane

Predrag Šutić, v.d. direktora Opšte bolnice, napominje da će se preliminarni pregledi sumnjivih pacijenata obavljati u službi zdravstvene zaštite, odnosno u okviru Doma zdravlja i Hitne pomoći, uz mere predostrožnosti

Objavljeno:

Crveni krst u Gornjem Milanovcu u narednim danima podeliće 26 paketa kao pomoć starijim, bolesnim i ugroženim sugrađanima, kojima je preporučeno da ostanu kod kuće zbog vanrednog stanja uvedenog zbog virusa korona.

U narednom periodu će se nabaviti još 100 paketa koji će se odmah prosleđivati ugroženom stanovništvu, poručeno je iz Crvenog krsta u Gornjem Milanovcu.

Predsednik opštine Dejan Kovačević rekao je da je opštini trenutno jedan zaraženi korona virusom i da je za 18 osoba koje su došle iz inostranstva preporučeno da budu u izolaciji u narednih 14 dana.

Kako je istakao, opština je donela odluku u okviru opštinske uprave informativnog centra, koja nalaže da se svi građani stariji od 65 godina mogu javiti, ako im je potrebna pomoć.

Prema njegovim rečima, javni saobraćaj se odvija smanjenim intenzitetom i ograničen je rad ugostiteljskih objekata od 8.00 do 20.00.

Zabranjuje se rad svih sportskih objekata, muzeja, mlečne pijace... Kovačević ističe da nema mesta panici, da je opština spremna za novonastalu situaciju i da će u Gornjem Milanovcu uskoro biti dovoljan broj maski za sve one kojima su one potrebne.

Predrag Šutić, v.d. direktora Opšte bolnice, napominje da će se preliminarni pregledi sumnjivih pacijenata obavljati u službi zdravstvene zaštite, odnosno u okviru Doma zdravlja i Hitne pomoći, uz mere predostrožnosti.

On je dodao da će biti kontaktiran Zavod za javno zdravlje u Čačku i da će svaki eventualni sumnjiv slučaj biti poslat na infektivno odeljenje u Čačak. Šutić ističe da će bolnica u Gornjem Milanovcu raditi po principu hitnih stanja i dodaje da je suština da se odeljenja prazne.

Direktor Doma zdravlja Aleksandar Čivović ističe da građani treba da shvate da ne treba da vrše dodatni pritisak na zdravstveni sistem i pozvao sve da se pridržavaju uputstava nadležnih.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.