ONO KAD NASTAVNIK UMESTO ISPRED TABLE, STANE ISPRED KAMERE: Ova BEOGRADSKA osnovna škola postala je STUDIO!
Časovi će trajati po pola sata, Foto: Printscreen/Google maps

NASTAVNI PLAN I PROGRAM

ONO KAD NASTAVNIK UMESTO ISPRED TABLE, STANE ISPRED KAMERE: Ova BEOGRADSKA osnovna škola postala je STUDIO!

Časovi će trajati po pola sata

Objavljeno:

Od danas nema nastave u školama u Srbiji, a Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" u Beogradu postala je veliki studio gde se snimaju časovi koji će se od sutra emitovati na RTS 3 u okviru programa učenje na daljinu.

Na vratima šest kabineta, na prvom spratu, natpisi "Snimanje u toku", nastavnici u hodnicima užurbano pripremaju za svoje "setove"... Drže znanje "u malom prstu", ali nije isto stati pred učenike i držati im predavanje i stati pred kameru.

Priznaju da je na početku bilo malo treme, ali za svako novo uključivanje kamere, i trema polako nestaje.

Gorica Negovanović učiteljica je u OŠ "Mihailo Pupin" u Zemunu i već nekoliko dana snima časove srpskog jezika za prvake koji će se emitovati od sutra na RTS 3.

"Sigurna sam da će ovi časovi biti veoma zanimljivi našim najmlađim učenicima i našim prvacima. Druženje im zakazujemo sutra za osam časova. Trudićemo se da im prenesemo atmosferu koju su imali u učionicama", kaže Gorica Negovanović za Tanjug.

Napominje da će nastava biti tako organizovana da učenici aktivno učestvuju u njoj, da će imati i domaće zadatke. Svaki učitelj moraće da kontroliše da li su deca uradila ono što im je zadato.

Direktor OŠ "Ivan Goran Kovačić" Miomir Dragaš kaže da na snimanju sve funkcioniše dobro, da niko nema zamerku na dosadašnji rad.

"Naša je uloga mala, samo je u našem prostoru organizovano snimanje. Nadam se da će se uspešno odvijati, da će deca biti zadovoljna i da će imati mogućnost i priliku da uče i nauče", naglasio je Dragaš.

Časovi se snimaju po nastavnom planu i programu. Za učenike nižih razreda snimaju se časovi srpskog jezika, matematike i Sveta oko nas. Za učenike od petog do osmog razreda snimaju se časovi iz srpskog, matematike, istorije, geografije, biologije, hemije, fizike.

Časovi će trajati po pola sata, a učenici od prvog do sedmog razreda imaće po dva časa dnevno, dok će učenici osmog razreda imati tri časa dnevno.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.