OVAJ ČOVEK JE OTKRIO PRAVU ISTINU O IZLEČENOM PACIJENTU: Pušten je iz bolnice, ali iz skroz drugog razloga!
Zoran Gojković, Foto: Youtube printscreen

lažna vest se širila

OVAJ ČOVEK JE OTKRIO PRAVU ISTINU O IZLEČENOM PACIJENTU: Pušten je iz bolnice, ali iz skroz drugog razloga!

Gojković ističe da je Srbija izdržala "prvi udar" od pojave korona virusa

Objavljeno:

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković objasnio je večeras da jedan pacijent koji je pušten iz KC Vojvodine nije imao korona virus.

- Mi svaki dan održavamo konferencije, molimo građane da nas slušaju. Pacijent nije izlečen, jer nije ni imao korona virus i ne treba praviti senzacionalističke priče. Lečenje od ovog virusa je dugotrajan proces i ne može da se reši preko noći - rekao je Gojković za TV Pink.

Govoreći o stanju četvoro pacijenata koji leže u KC Vojvodina, Gojković je rekao da je njihovo stanje nepromenjeno od kako su hospitalizovani sa, kako kaže, "delimičnim poboljšanjem".

Prema njegovim rečima, epidemiloška situacija u Srbiji je pod kontrolom i dodaje da u se u Vladi Srbije ceo dan održavaju sastanci sa kriznim štabom, radnim telima, epidemiolozima, infektolozima i pulmolozima, te da se stanje analizira iz sata u sat.

foto: EPA/STR

Gojković ističe da je Srbija izdržala "prvi udar" od pojave korona virusa, dodajući da za osam dana, od kada je prijavljen prvi slučaj u našoj zemlji, imamo samo 41 zaraženu osobu.

- Sada ulazimo u drugu fazu, a to je faza u kojoj nam je najneophodnija svest građana da svi oni koji su imali kontakt sa zaraženima ili imaju blage simptome respiratorne infekcije ostanu kod kuće i da se samoizoluju kako se zaraza ne bi širila - poručio je Gojković.

Ističe da zbog toga zdravi ljudi moraju da jačaju svoj imunitet kroz bolju ishranu i više sna, kako bi se organizam lakše izborio sa virusom.

- Ukoliko to radimo, mi nećemo imati problema, nećemo razvijati teže kliničke slike. Teže kliničke slike se dešavaju samo, i najčešće, kod starijih pacijenata, njih moramo da zaštitimo, oni su meta koju mi štitimo i to je osnovno u ovoj drugoj fazi - naglasio je Gojković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.