FENOMENALNA VEST! Izlečen prvi pacijent od KORONE VIRUS U SRBIJI!
Izlečen pacijent koji je bolovao od koronavirusa, Foto: Espreso.co.rs

BRAVO

FENOMENALNA VEST! Izlečen prvi pacijent od KORONE VIRUS U SRBIJI!

Pacijent izlečio opaki virus

Objavljeno: 09:56h

"Sa Klinike za Infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine, jedan pacijent je pušten na kućno lečenje, pošto su testovi pokazali da je negativan na korona virus, a njegovo zdravstveno stanje će se i dalje pratiti", izjavila je za RTV Vojvodine, direktorka Kliničkog centra Vojvodine, Edita Stokić.

Prepodne, dopremljen je novi pacijenta iz Opšte Bolnice u Kikindi. To je drugi pacijent zaražen Kovidom - 19 iz tog banatskog mesta.

"Trenutno u Kliničkom centru Vojvodine leče se četiri pacijenta obolela od korona virusa. Od ta četiri pacijenta jedan je u teškom opštem stanju i zahteva mehaničku ventilaciju. Svi pacijenti su hemodinamski stabilni, njihovo zdravstveno stanje monitoriše se tokom 24 sata od strane multidisciplinarnog tima lekara Kliničkog centra Vojvodine. Lečenje ovih pacijenata sprovodi se u novoizgrađenoj Intenzivnoj jedinici Infektivne Klinike Kliničkog centra Vojvodine, koja je osposobljena i opremljena najmodernijom opremom. Klinički centar Vojvodine je blagovremeno obezbedio dovoljne količine materijala, svih medicinskih lekova i pratećih sredstava kao i zaštitne opreme neophodne za zaštitu kako zdravstvenih radnika kao i pacijenata koje dopremaju u tu zdravstvenu ustanovu" izjavila je za RTV Edita Stokić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.