ČETVORO SRPSKE DECE U IZOLACIJI ZBOG KORONE: Ovo su detalji o đacima novosadske škole
Neizvesnost traje, Foto: AP, Ilustracija

strepnja u novom sadu

ČETVORO SRPSKE DECE U IZOLACIJI ZBOG KORONE: Ovo su detalji o đacima novosadske škole

Škola je pojačala mere održavanja higijene i dezinfekcije stvari i prostora, kao i edukaciju učenika, u skladu sa normama i preporukama Ministarstva

Objavljeno: 14:51h

Četvoro učenika novosadske Osnovne škole “Jovan Popović” stavljeno je u izolaciju iz preventivnih razloga jer su bili u kontaktu sa osobom za koju se sumnja daje možda zaražena korona virusom.

Direktor ove osmoletke Goran Stevanović, za “Novosti” je rekao da su njihovi đaci bili u kontaktu sa osobom koja je nedavno bila na evropskom prvenstvu u Poreču.

- Sa tom osobom su bili u kontaktu na treningu u Novom Sadu - objašnjava Stevanović, ističući da njegovi đaci nisu bili u Poreču. - Posle tih saznanja, škola je preduzela sve potrebne mere i obavestila Institutu za javno zdravlje Vojvodine, Školsku upravu, Gradsku upravu za obrazovanje.

Uprava škole je o tome istakla i obaveštenje na sajtu škole, a navedeno je da u “cilju zaštite zdravlja učenika i zaposlenih mole svezaposlene, roditelje i učenike da se izbegnestvaranje panike i širenje dezinformacija,poluistina i glasinao korona virusu u OŠ “Jovan Popović”. Istina je, kako se dalje dodaje, “da je četvoro učenika naše škole u karantinu zbog ispitivanja da li su pozitivni na korona virus”

Škola je pojačala mere održavanja higijene i dezinfekcije stvari i prostora, kao i edukaciju učenika, u skladu sa normama i preporukama Ministarstva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernje Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.