PACIJENTI U PANČEVU MOGU DA RAČUNAJU NA KVALITETNIJE LEČENJE I BOLJU USLUGU Bolnica dobila akreditaciju na 7 godina
ilustracija, Foto: pančevutreba

akreditacija važi čak sedam godina

PACIJENTI U PANČEVU MOGU DA RAČUNAJU NA KVALITETNIJE LEČENJE I BOLJU USLUGU Bolnica dobila akreditaciju na 7 godina

Ovo ukazuje na poboljšanje rada nakon rekonstukcije Internog odejenja

Objavljeno:

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije akreditovala je Opštu bolnicu Pančevo na sedam godina.

Ova ustanova je jedna od retkih Akreditacija na sedam godina u Srbiji koja je dobila akreditaciju na sedam godina što ukazuje na poboljšanje rada nakon rekonstrukcije Internog odeljenja.

foto: pančevutreba

Dr Slobodan Ovuka, direktor Opšte bolnice Pančevo kaže da je to najduži mogući rok da se dobije akreditacija za jednu zdravstvenu ustanovu u Srbiji.

- Sertifikat o akreditaciji izdaje Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije. Prema njihovom mišljenju imamo više od 90% četvorki i petica, jer smo ispunili najviše standarde po pitanju lečenja pacijenata, po pitanju bezbednosti pacijenata i bezbednosti osoblja. Naravno da je tome doprinelo rekonstruisano Interno odeljenje sa svim ostalim službama koje se nalaze u tom bloku i predstoji nam ozbiljan rad ubuduće da se održimo na prvom mestu, objasnio je dr Ovuka.

Akreditacija znači i da će u Bolnici u Pančevu biti redovnih i vanrednih kontrola u kojima će se proveravati da li ova zdravstvena ustanova i dalje zadovoljava visoke standarde.

- Akreditacija je važna i za pacijente, jer njima ona garantuje veću i bolju bezbednost u lečenju, poštovanje protokola, lečenja koja su usaglašena sa vodećim evropskim standardima. Mnogo je manja mogućnost bilo koje vrste komplikacija lečenja za svakog pacijenta koji uđe u našu ustanovu, rekao je dr Slobodan Ovuka.

foto: pančevutreba

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo finansirao je akreditaciju svih opštih bolnica u Vojvodini, pa i pančevačku. Ovaj sertifikat uručen je Opštoj bolnici Pančevo 3. marta 2020. godine.

1 / 3 Foto: pančevutreba

(Espreso.co.rs/@pancevutreba) Foto: Pancevutreba


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.