OVAJ SRPSKI GRAD DOBIJA FABRIKU KAFE: Proizvodiće 200 tona mesečno, ZNA SE KOLIKE ĆE BITI PLATE RADNICIMA
Kafa / Ilustracija, Foto: Profimedia

nova investicija

OVAJ SRPSKI GRAD DOBIJA FABRIKU KAFE: Proizvodiće 200 tona mesečno, ZNA SE KOLIKE ĆE BITI PLATE RADNICIMA

Pogon bi trebalo da se nalazi u Severnom bloku nove industrijske zone

Objavljeno:

Grad Požarevac je bez naknade ustupio zemljište od 40 ari mešovitom preduzeću Bambi Sakces za izgradnju pogona za preradu i proizvodnju kafe.

Pogon bi trebalo da se nalazi u Severnom bloku nove industrijske zone, prenosi portal Ekapija.

Kako se navodi, preduzeće Bambi Sakces bilo je u stečaju do aprila 2019. godine, kada je rešenjem Privrednog suda u Požarevcu postupak obustavljen, a nakon prodaje stečajnog dužnika preduzeću Agrofood International iz Beograda za iznos od 55,7 miliona dinara.

Ta beogradska firma, osnovana u februaru 2019. godine, naknadno je sedište firme prebacila iz Beograda u Požarevac, a njen osnivač je preduzeće Agri Commodity iz grada Sandanski u Bugarskoj.

Predviđeno je da nakon što Grad Požarevac ustupi zemljište bez naknade, Bambi Sučeš konkuriše za subvencije iz lokalnog budžeta u visini od 50.000 evra za izgradnju hale.

Montažni poslovno-proizvodni objekat trebalo bi da ima površinu od 1.600 kvadrata, dok je projektovani kapacitet fabrike 200 tona mesečno pržene, mlevene i ostalih vrsta napitaka na bazi espreso i tradicionalne kafe.

U biznis planu je navedeno i da je u startu planirano zapošljavanje 12 radnika, a u narednih šest do 12 meseci još 10, od kojih bi pojedini trebalo da budu upućeni i na specijalne obuke u matičnim fabrikama u Bugarskoj i Grčkoj.

Prosečna neto zarada u fabrici po postizanju pune uposlenosti proizvodnje biće 50.000 dinara, odnosno 35.000 dinara minimalna neto zarada za zaposlene sa ŠS, do 118.000 dinara za zaposlene sa VŠ.

U prvom dopisu Gradu Požarevcu bugarski investitor je predstavljen kao poznati dugogodišnji proizvođač kafe sa četiri fabrike u okruženju - u Bugarskoj, Grčkoj, Albaniji i Severnoj Makedoniji i predstavništvima u Moskvi i Izmiru.

Inače, tržišna vrednost zemljišta koje se ustupa je oko 50.000 evra.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.