U SKLADU SA ODLUKOM O ZABRANI OKUPLJANJA U ZATVORENOM PROSTORU! Nastava na fakultetima u manjim grupama!
Fakultet, ilustracija, Foto: Marina Lopičić

Izmena rasporeda po fakultetima

U SKLADU SA ODLUKOM O ZABRANI OKUPLJANJA U ZATVORENOM PROSTORU! Nastava na fakultetima u manjim grupama!

Na današnjoj sednici Senata razgovarali su o tome kako da se nastava reorganizuje

Objavljeno:

Fakulteti u sastavu Univerziteta u Beogradu organizovaće nastavu u manjim grupama studenata, u skladu sa odlukom nadležnih o zabrani okupljanja u zatvorenom prostoru kako bi se sprečilo širenje novog korona virusa.

Rektorka UB prof. Ivanka Popović kaže da se zabrana okupljanja u zatvorenom prostoru, za grupe veće od 100, odnosi i na predavanja kojima prisustvuje veliki broj studenata, te da su na današnjoj sednici Senata razgovarali o tome kako da se nastava reorganizuje.

"Dali smo preporuke da se radi i online, elektronskim putem, gde je to moguće", rekla je Popović i navela da su preporuke date kako bi se umanjio rizik širenja novog korona virusa i zaštitili studenti.

Ona je rekla da će UB pratiti preporuke i odluke Vlade Srbije i reagovaće brzo.

Fakulteti su zatražili mišljenje Ministarstva prosvete da li mogu da održavaju sednice nastavno-naučnog veća kojima prisustvuje više od 100 ljudi.

Rektorka pojašnjava da je na pojedinim fakultetima neophodno da se održe sednice nastavno-naučnog veća, ali da sa druge strane niko ne želi da ugrozi bilo čije zdravlje.

"Nakon konsultacija sa ministarstvom mi ćemo svim fakultetima uputiti preporuke, kako da postupe vezano za sastanke većih grupa zaposlenih na fakultetima", navela je ona.

Dekan ETF prof. Milo Tomašević kaže da će taj fakultet deliti studente u manje grupe za predavanja, kako bi se smanjila mogućnost širenaj virusa.

Već danas fakultet će poslati obaveštenje profesorima, razmotriti situaciju pojedinačno po predmetima i i tamo gde ima više od 100 studenata podeliti u manje grupe.

"Primenićemo i druge mere vezane za nastavu, a biće i pojačane higijenske mere", naveo je on.

Tomašević dodaje da će sva putovanja profesora i studenata koja nisu neophodna biti odložena, kao što je to urađeno u slučaju mnogih konferencija i kongresa.

Prorektor za međunarodnu saradnju UB prof. Nenad Zrnić ističe da je preporuka nastavnici i studentima da ne poutuju na studentske i stručne razmene.

"Obavešteni smo od partnera da neće primati naše studente na razmenu do kraja aprila", rekao je Zrnić.

On je pojasnio da su planirane razmene studenata, izn prethodnog ciklusa, trebale da budu obavljene do 31. maja, a da su iz Poljske dobili informaciju da će rok verovatno biti produžen rok do 31. jula, možda i do kraja školske godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.