UKOLIKO IMATE SLINAVO DETE, NEMOJTE DA IH ČUVAJU BABE, ONI SU NAJRIZIČNIJA KATEGORIJA! Nestorović UPOZORIO GRAĐANE
Dr Branimir Nestorović, Foto: Printscreen Youtube / Happy Tv

SAVETUJE

UKOLIKO IMATE SLINAVO DETE, NEMOJTE DA IH ČUVAJU BABE, ONI SU NAJRIZIČNIJA KATEGORIJA! Nestorović UPOZORIO GRAĐANE

- Ne moguće je hermetički zatvoriti zemlju, ali je nepotrebno paničiti - rekao je dr Nestorović

Objavljeno: 13:50h

- Odlučuje struka, a ne politika, poručio predsednik danas tokom obraćanja javnosti medijima povodom koronavirusa koje se proširio u našoj zemlji.

Naime, on i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastali su se danas sa predstavnicima svih zdravstvenih i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv koronavirusa.

Konfernciji je prisustvovao i pulmolog Branislav iz Univerzitetske dečije klinike "Tiršova" koji je rekao da je ubedljivo najrizičnija grupa građana ona iznad 70 godina.

- Ukoliko imate slinavo dete, nemojte da ih čuvaju babe i dede. Rizična grupa je od 70 godina. Smrtnost je mnogo manja nego što su zvanične cifre. Lako bolesni i oni koji nemaju nikakve simptome, šetaju se i inficiraju sve okolo. Ne moguće je hermetički zatvoriti zemlju, ali je nepotrebno paničiti - rekao je dr Nestorović.

Podsećamo, u Republici Srbiji je do 8 časova 11. marta 2020. godine registrovano ukupno 12 potvrđenih slučajeva COVID 19. Ministarstvo zdravlja potvrdilo je jutros da ima sedmoro novih obolelih. Od poslednjeg izveštaja do 8 časova, 11.03.2020. godine testirani su uzorci 13 osoba od kojih je sedam bilo pozitivnih i šest negativnih na novi koronavirus.

Od sedam novih slučajeva, pet je povezano sa dve ženske osobe za koje je juče utvrđeno da su pozitivne nakon direktnog kontakta sa državljankom strane zemlje koja je nedavno boravila u Srbiji, a za koju je utvrđeno da je pozitivna na COVID-19 nakon povratka u državu gde joj je prebivalište. Preostala dva slučaja su potvrđena nakon njihovog boravka u i kontakata sa osobama u inostranstvu (Italija, Nemačka).

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.