OVO JE POSLOVNA ZGRADA NA NBG KOJA JE ISPRAŽNJENA ZBOG KORONAVIRUSA: Radnici u ERPORT SITIJU VRAĆENI kući
Zvanično se još niko nije oglasio povom ovog slučaja, Foto: Printscreen/Google streetview

PREDOSTROŽNOST

OVO JE POSLOVNA ZGRADA NA NBG KOJA JE ISPRAŽNJENA ZBOG KORONAVIRUSA: Radnici u ERPORT SITIJU VRAĆENI kući

Reč je o poslovnoj zgradi koja ima 11 spratova

Objavljeno: 12:12h

Zaposleni u poslovnoj zgradi u Erport sitiju na Novom Beogradu vraćeni su danas kući zbog opasnosti od koronavirusa!

Kako javljaju mediji, u zgradi je već neko vreme radio Kinez koji se pre nekoliko nedelja vratio iz domovine gde je, kako se saznaje, bio zaražen virusom. Ovaj Kinez je drugi registrovani slučaj koronavirusa u Srbiji, a simptomi bolesti počeli su da se pojavljuju tek nakon što se vratio u Srbiju. On je nakon povratka iz Kine 3 dana dolazio na posao u jednoj kineskoj mobilnoj kompaniji, koja se u ovoj zgradi nalazi na 2 sprata.

Reč je o poslovnoj zgradi koja ima 11 spratova a na svakom od njih u proseku radi oko stotinjak ljudi.

Prema nekim nezvaničnim informacijama, zaposleni bi mogli da provedu dve nedelje u karantinu, ali ova informacija nije potvrđena i predstavlja, za sada, samo spekulaciju.

Zvanično se još niko nije oglasio povom ovog slučaja.

Podsetimo, Vlada Srbije na današnjoj sednici donela je dodatne mere radi sprečavanja pojave širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19 (koronavirus), prema preporukama naših epidemiologa i u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije. Uvodi se privremena zabrana ulaska u Srbiju za strane državljane koji dolaze iz područja sa intenzivnom transmisijom korona virusom. To se odnosi na osobe koje su boravile u Italiji, pojedinim provincijama Republike Kine, Južne Koreje, Irana i delovima Švajcarske. Takođe je uvedena preporuka za striktno poštovanje zabrane putovanja zaposlenih u sistemu zdravstvene i socijalne zaštite u Republici Srbiji u zemlje sa intenzivnom transmisijom COVID-19 kao i žarištima epidemije. Ovu situaciju je naše zdravstvo spremno dočekalo, preduzimajući sve neophodne mere kako bi broj zaraženih bio što manji. Zahvaljujući pravovremenoj i odgovornoj reakciji našeg zdravstvenog sistema broj obolelih od korona virusa u Srbiji je četiri.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.