NEMA MASKI U APOTEKAMA JER NIKO NEĆE DA IH DOSTAVI?! BEOGRAĐANI BESNI: Ovo je veliki problem!
Foto: AP/Damir Dervišagić

ovo nije nimalo bezazleno

NEMA MASKI U APOTEKAMA JER NIKO NEĆE DA IH DOSTAVI?! BEOGRAĐANI BESNI: Ovo je veliki problem!

Beogradske apoteke su opustošene a zaštitne maske ne mogu da se nađu nigde

Objavljeno:

Prvi slučaj korona virusa zabeležen je pre nekoliko dana i u našoj zemlji, ali iako nema novih registrovanih obolelih, apoteke su opustošene. Naime, za maskama i dalje vlada ogromna potražnja, a njih gotovo da nema.

Kako su za Blic rekli iz nekoliko privatnih apoteka u centru grada, bez maski su ostali još otkako je bilo aerozagađenje u prestonici, a na pitanje kada će ih ponovo imati na lageru, odgovor nemaju.

- Maske nemamo na stanju otprilike mesec dana. Već sedam dana dobijamo odgovor od dobavljača da će stići, ali ih i dalje nema. Ne znamo kada ćemo ih dobiti, a potražnja je i dalje velika - rekli su iz jedne privatne apoteke.

Oni dodaju da su, dok su maske imali na lageru, dosta kupovane, a njihova cena je bila 30 dinara.

- Nemamo ih već duže vreme, otkako je krenulo aerozagađenje. Ne zna se kada će ih ponovo biti - rekli su za Blic apotekari.

Kako Blic prenosi, u još jednoj privatnoj apoteci su potvrdili da od više vrsta maski koje su imali, a čiji je cenovni rang od 10 do 600 dinara, sada nemaju nijednu.

- Pre desetak dana smo ostali bez maski, a i dalje nemamo informaciju kada će ih biti - objasnili su oni.

U državnim apotekama, situacija je identična. Niko nema odgovor kada će maske ponovo dobiti.

- Potražnja je velika, a i dalje ne znamo kada će ih ponovo biti. Poslednju smo prodali pre skoro tri sedmice - kazala je zaposlena u ovoj apoteci.

Iz druge državne apoteke kažu da su bez maski ostali u četvrtak, te mušterije ni ovde nemaju mogućnost da se njima snabdeju.

Ipak, jedna privatna apoteka na neki način uspeva da dođe do manjih količina maski, koje se odmah rasprodaju.

- Trenutno ih nemamo, ali malopre smo baš prodali poslednju. Sutra bi trebalo da dobijemo maske ponovo - kazali su apotekari.

Nove količine stižu u sredu?

Prema nezvaničnim informacijama, domaći proizvođač bi do srede trebalo da snabde najveći deo državnih apoteka, te se za par dana ponovo očekuje da će Beograđani moći da kupe maske širom prestonice.

Bonus video:

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.