SVE JE POTRESLA PRIČA O TEŠKOM ŽIVOTU VODITELJA EMISIJE KVADRATURA KRUGA: Sada se oglasio i RTS! Evo šta kažu!
Stanković je čuveni voditelj Kvadrature kruga, Foto: Youtube printscreen/RTS kvadratura kruga- Zvanični kanal

poznati voditelj

SVE JE POTRESLA PRIČA O TEŠKOM ŽIVOTU VODITELJA EMISIJE KVADRATURA KRUGA: Sada se oglasio i RTS! Evo šta kažu!

Struja, koje nema u stanu, se, kako se vidi, ne pominje

Objavljeno: 21:46h

Branko Stanković, čuveni televizijski voditelj, ostao je bez stana i, kako je rekao za Večernje Novosti, dva puta je prevaren. Jednom kada su, on i njegova porodica dobili stan, koji je kasnije morao biti vraćen prvobitnom vlasniku po Zakonu o restituciji. Drugom prilikom je prevaren kada je predsednik Stambene komisije RTS Slavoljub Milenković saopštio da stan koji se dodeljuje Stankovićima ispunjava uslove za život.

Vlasnik banuo sa sestrom

- Početkom prošle nedelje vlasnik kuće kome je vraćena imovina Predrag Đajić banuo je sa sestrom i tražio, bez pogovora, da odmah napustimo stan koji sam koristio kao zakupac. Nije želeo da razume da nam stan još nije uslovan za useljenje, tek 7. februara RTS je podneo zahtev EPS-u za priključenje struje, jer je uknjižba trajala tri meseca. Uz to, Đajić nije poštovao to što sam mu svojevoljno ustupio ključ od stana koji je tek našim ulaganjem obnovljen i proširen na potkrovlje - rekao je Stanković za RTS.

Nije imao izbora. Branko je sa suprugom Slavkom, oboje novinari RTS-a, morao da napusti stan u Ulici Ilije Garašanina, u koji je tokom osam godina uložio preko 20.000 evra.

"Upozoravam od 2016. da isprazne stan"

Kako je za Novosti rekao Predrag Đajić, od 2016. godine upozorava RTS i njihovog zakupca Branka Stankovića da isprazne stan u kući koja mu je vraćena u postupku restitucije.

- Nisu su to ozbiljno shvatili, a sada se bune. Zašto je Stanković ulagao, to je njegov problem, neka ga RTS obešteti - rekao je Đajić za Novosti.

Stanković je završio na Belim vodama. Kako pišu Novosti, sada je u stanu u kom nema struje, gde su popucale cevi u kupatilu, dotrajao parket... On i njegova supruga tumaraju uz svetlost sveća, uz baterijske lampe. U kome ponešto spreme na plinskoj boci, a na kupanje idu kod komšija.

Slavoljub Milenković, koga je Stanković označio kao predsednika stambene komisije RTS, danas se nije javio na telefon redakciji Telegrafa, ali su dobili saopštenje pravne službe Odeljenja za imovinsko-pravne i stambene poslove RTS-a, koje je potpisao Milenković.

Uklanjanje nedostataka o trošku RTS

Kako se navodi. UO RTS je svojom odlukom iz novembra 2019. godine Branku Stankoviću dodelio u zakup na određeno vreme stan u Beogradu u Komovskoj ulici, površine 37 m2, stan je u novogradnji i nikada nije korišćen.

Stan je dodeljen na određeno vreme s tim da po isteku roka Stanković može da podnese zahtev Stambenoj komisiji RTS radi davanja saglasnosti za obnavljanje trajanja zakupa sa istim rokom i pod istim uslovima.

Uklanjanje svih postojećih nedostataka u stanu u Komovskoj ulici (krečenje, hoblovanje, lakiranje parketa, zamena oštećenih vodovodnih instalacija) izvršeno je o trošku RTS.

Struja, koje nema u stanu, se, kako se vidi, ne pominje.

Stankovići su se razboleli od stresa, nepravde i neljudi, pišu Novosti. Celu proteklu sedmicu su čistili stan kako preselili tek deo biblioteke, nameštaja i pokućstva. Deo su ostavili, nešto prodali, knjige poklanjali. Apelovali da im se struja priključi, ali bez odziva.

Prethodno je stambena komisija RTS-a 2011. godine dodelila Branku Stankoviću, u zakup na pet godina, stan od 47 kvadrata u Ulici Ilije Garašanina. Stanković je sa RTS zaključio ugovor o zakupu stana na određeno vreme. RTS je putem stručnih službi sanirao stan na šta je dato 1.179.820.99 dinara.

Presudom Upravnog suda u Beogradu odbijena je tužba RTS protiv Ministarstva finansija radi poništaja rešenja čime je okončan postupak restitucije – povraćaja stana u Ulici Ilije Garašanina, zakonskim naslednicima. Stanković je potom tražio od UO RTS dodelu drugog stana u zakup, navode u saopštenju.

Šef odeljenja za imovinskopravne i stambene poslove Slavoljub Milenković (koji nikada za 34 godine rada u RTS nije bio predsednik Stambene komisije), navode iz pravne službe RTS, je dostavio UO RTS dopis u kojem je naveo da je "obaveza na strani RTS da Branku Stankoviću reši stambenu potrebu".

U istom dopisu Milenković je naveo da RTS ima na raspolaganju dva stana, u Komovskoj i u Ulici Miloja Zakića, a Stankoviću je dodeljen onaj u Komovskoj ulici.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.