JA SAM NJIHOV KRZNENI SIN, BRAT I ČUVAR: Perina priča o odlasku iz azila će vam ulepšati dan! (FOTO)
Jedna teta koja me je hranila mi je dala ime, Foto: Privatna arhiva

ESPRESO LJUBIMAC

JA SAM NJIHOV KRZNENI SIN, BRAT I ČUVAR: Perina priča o odlasku iz azila će vam ulepšati dan! (FOTO)

Jedna teta koja me je hranila mi je dala ime

Objavljeno:
Ana Petrović

U naše sanduče stiglo je puno vaših zanimljivih priča i zaista smo presrećni zbog toga! Prvi nam se javio Pera, u nadi da će ljudi širom zemlje shvatiti koliko radosti psi iz azila mogu podeliti sa njima:

,, Moja prva porodica me je napustila iz nepoznatih razloga. Šetao sam sam ulicama Beograda sve dok me jedna devojčica nije dovela u azil. U azilu su me lepo čuvali i hranili i šetali, ali nisam imao prostora za igru, trčanje. Nisam imao dovoljno pažnje i ljubavi, jer je tamo bilo još puno napuštenih drugara. Jedna teta koja me je hranila mi je dala ime Pera.

foto: Privatna arhiva

Svakoga dana pre nego što bi mi donela ručak zvala bi me ,,Pero''. Meni se svidelo to ime, jako sam ga zavoleo. U azilu sam bio tako neko vreme sve dok nije došla moja nova porodica po mene. Oni nisu ni znali da sam ja tu i da ih čekam. Oni su zapravo došli po jednog drugog drugara, ali dok je taj drugar režao na njih, ja sam se popeo na zadnje šape kako bih pozdravio najmlađeg člana porodice.

foto: Privatna arhiva

To je jedan mali dečak koji je imao samo 3 godine u momentu kada smo se upoznali i on mi se jako obradovao. Želeo je da me pomazi, osetio sam da je drag dečak i odmah mi se svideo. Želeo sam i ja njega da pomazim, da ga poljubim...

... I tako je sve počelo.

Svideo sam se mojoj novoj porodici, a i oni su meni. Ipak sam ja njih izabrao!

Odmah su me usvojili i odveli u moj novi dom. Imao sam samo 1.5 godinu, a već sam imao lepe manire. Svaki put kada bismo ušli u kuću ja bih seo na prag i oprao bih sve svoje šape da ne isprljam svoj novi dom. Nisam pristao ni na jedno drugo ime, jer mi je pristajalo ovo koje mi je dala teta iz azila. I tako sam ja ostao Pera.

foto: Privatna arhiva

Već 9 godina živim sa mojom izabranom porodicom. Volim ih svim srcem, a i oni mene. Mi smo porodica! Ja sam njihov krzneni sin, brat i čuvar.

Nadam se da će zbog moje priče još neko odlučiti da udomi nekog drugara iz azila, jer mi samo tražimo ljubav i malo pažnje od vas. Zauzvrat smo spremni da vam ulepšamo život i budemo najbolji prijatelji i zaštitnici.''

Ukoliko želite da baš vaš ljubimac postane zvezda naše nove rubrike, pošaljite nam njegovu priču i fotografije na ljubimac@espreso.co.rs

Bonus video:

️(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.