OTKRIVEN JE UŽAS KOJI SE DEŠAVA KOD SUBOTICE: Kradu crkotine sa stočnog GROBLJA, pa to prodaju ljudima?
Meso / Ilustarcija, Foto: Printscreen/Youtube

jezivo

OTKRIVEN JE UŽAS KOJI SE DEŠAVA KOD SUBOTICE: Kradu crkotine sa stočnog GROBLJA, pa to prodaju ljudima?

Nadležni ne kriju da je tokom prethodnih godina bilo nekoliko slučajeva kada su pojedinci u džakovima nosili ostatke životinjskih leševa

Objavljeno:

Na stočnom groblju pored Subotice meštani sve češće zatiču nepoznate osobe koje seku meso uginulih životinja.

Naime, kako navode očevici, vozila sa registarskim oznakama mnogih gradova u Srbiji parkiraju se ispred stočne jame na groblju pored Senćanskog puta, najčešće u večernjim časovima, a potom nepoznate osobe sa testerama kreću u akciju.

- Izlaze sa koritima, butan bocama, a onda skidaju butove i nose za Novi Sad, Pančevo, Kikindu, Sentu, različite su registracije kola. Plašimo se da ih fotografišemo jer ne znamo ko su. Nije normalno da ćutimo, jer ne znamo u kom trenutku ćemo doći u kontakt sa takvim mesom. U pitanju je zdravlje ljudi - kaže jedna meštanka.

Iako su meštani prijavili ove nezakonite radnje iz Sekretarijata za inspekcijsko-nadzorne poslove navode da stanje nije alarmantno.

- Primili smo jednu prijavu, a patrola komunalne policije zatekla je samo jednu osobu koja je sedal u automobilu i koja je tom prilikom legitimisana - navode u Sekretarijatu.

Ipak, nadležni ne kriju da je tokom prethodnih godina bilo nekoliko slučajeva kada su pojedinci u džakovima nosili ostatke životinjskih leševa.

- Inspekcija je to potvrdila, a nakon poslednje prijave i predložila da se stočno groblje stavi pod nadzor, čime bi se uspostvila kontola i identifikacija osoba koje ulaze na groblje. Do tada, jedini način je da se počinioci uhvate na delu - kazali su u inspekciji.

Dr Radima Šehić iz beogradske Hitne pomoći navodi da konzumacija mesa uginulih životinja može dovesti do ozbiljnih problema.

- Jesti crkotinu vrlo je opasno. Čak i kada je termički obrađeno, u tom mesu se i dalje nalaze salmonele, šigele i ogromna količina toksina. Čoveku koji pojede leš životinje bakterije i gljivice iscrpljuju organizam, zbog čega dolazi do viskoe temperature. Takvi pacijenti se zadržavaju na Infektivnoj klinici i po nekoliko meseci - kaže doktorka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.