LJUDI, OPET ĆE NEKO DA POGINE! Rampa kod Niša podignuta, A VOZOVI JURCAJU, ŠTA JE OVO? (VIDEO)
Niko ne reaguje već 2 dana, voz prolazi, a rampa se ne spušta, Foto: Printscreen

veliki rizik

LJUDI, OPET ĆE NEKO DA POGINE! Rampa kod Niša podignuta, A VOZOVI JURCAJU, ŠTA JE OVO? (VIDEO)

Od srede 4. marta, kako kažu u preduzeću "Infrastruktura železnica Srbije" ne rade prelazi kod Cumtobela

Objavljeno:

Iako se već povremeno dešavalo da rampa na pružnom prelazu na putu koji iz Niša vodi ka Gadžinom Hanu bude podignuta dok voz prolazi, ali i da ostane spuštena nakon štao voz prođe, sudeći po snimcima koje su napravili građani, ovih dana je rampa ostajala uspravna dok je voz prolazio više puta tokom dana. U Železnicama kažu da je voda pokvarila uređaje putnih prelaza na rampama između stanica Ćele-kula i Niška Banja.

Da su rampe ostajale uspravne na istom prelazu više puta tokom jučerašnjeg dana vidi se i na slikama i snimcima građana koji su se javili redakciji.

Čitalac Južnih vesti je u 6:40 slikao voz kako prolazi dok je rampa podignuta, slična scena je zabeležena na snimcima građana u 15:30, ali i u večernjim satima. Na jednom od snimaka mašinovođa je zaustavio voz neposredno pre prelaska preko puta.

Niko ne reaguje već 2 dana, voz prolazi, a rampa se ne spušta. Ovo nije prvi put, ovo se dešava konstantno. Niko ne reaguje, niti brine o našoj i bezbednosti naše dece - kaže jedan od čitalaca.

Pružni prelaz u Brzom Brodu još jedno je od mesta na kome je juče voz na nebezbedan način prolazio, svedoče fotografije, a građani na Fejsbuk stranici Južnih vesti pišu da su se slične situacije dešavale prethodnih dana i na drugim pružnim prelazima u Nišu i okolini.

Podsetimo, ovo nije prvi put da rampa na ovom, ali i na drugim pružnim prelazima u Nišu i okolini bude podignuta dok voz prolazi, ali i da ostane spuštena nakon što voz prođe.

Jedna od najvećih železničkih nesreća na pružnim prelazima dogodila se u Donjem Međurovu, u okolini Niša. Tada je u sudaru autobusa i voza na pružnom prelazu poginulo 8 ljudi.

"Železnice": Radi se na otklanjanju kvarova

Od srede 4. marta, kako kažu u preduzeću "Infrastruktura železnica Srbije" ne rade prelazi kod Cumtobela. Specijalizovane stručne službe preduzeća registrovale su kvar na putnim prelazima i "preduzele aktivnosti kako da što pre bude popravljen i putni prelazi na ovoj deonici pruge Niš – Dimitrovgrad ponovo stavljeni u funkciju".

Uzrok neispravnosti uređaja na putnim prelazima u ovom delu Niša je kvar na pružnim kablovima. Kvar je prouzrokovala voda koja je ušla u "račvu“ kablova i izazvala smetnje u radu. Od juče su u popravljanje kablova uključene i ekipe preduzeća za vodovod i kanalizaciju Naisus, koje imaju zadatak da iscrpu vodu, nakon čega će stručne službe Infrastrukture železnice Srbije moći da pristupe kablovima i saniraju kvarove na njima - pišu iz Železnica.

U skladu sa železničkim procedurema, pojašnjavaju, u situacijama kada putni prelazi ne rade, železničke kompozicije se zaustavljaju pre ovih putnih prelaza, daju zvučni signal i nastavljaju dalje tek kada se uvere da bezbednost saobraćaja neće biti ugrožena i da ne postoji mogućnost da se dogodi nesreća.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Južne vesti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.