SOMBOR: PRVI I JEDINI GRAD U SRBIJI SA POSEBNIM PROGRAMOM SPORTA ZA DECU PREDŠKOLSKOG UZRASTA
Ilustracija, Foto: somborjeotvoren

sombor u borbi za školarce

SOMBOR: PRVI I JEDINI GRAD U SRBIJI SA POSEBNIM PROGRAMOM SPORTA ZA DECU PREDŠKOLSKOG UZRASTA

Program sporta za decu predškolskog uzrasta se već godinama unazad realizuje u Somboru

Objavljeno:

Grad Sombor prvi je i jedini grad u Srbiji koji već godinama unazad realizuje poseban program sporta za decu predškolskog uzrasta. Osim navedenog, u ovom gradu preko 1.000 dece, žena i osoba sa invaliditetom bavi se različitim besplatnim sportskim aktivnostima.

Program sporta za decu predškolskog uzrasta, koji se godinama unazad realizuje u Somboru, podrazumeva vođenje sportskih aktivnosti u somborskim vrtićima, gde stručna lica pomažu vaspitačima i uče decu pravilnom vežbanju.

foto: somborjeotvoren

Kako saznajemo od Antonije Nađ Kosanović, gradske većnice zadužene za oblast sporta u ovom gradu, lokalna samouprava ovaj program podržava sa oko 2,5 miliona dinara.

foto: somborjeotvoren

,,Podržavajući ovakve aktivnosti, Grad omogućava adekvatnu i kontinuiranu fizičku aktivnost za svoje najmlađe sugrađane. Zahvaljujući njemu, deca u somborskim vrtićima redovno imaju adekvatne sportske aktivnosti, pod vođstvom stručnih lica, a što je je osnovni preduslov za pravilan rast i razvoj naših najmlađih sugrađana’’, kaže Nađ Kosanović i s ponosom ističe da ovaj grad sistematski radi na tome da se što veći broj Somboraca uključi u sportske aktivnosti.

foto: somborjeotvoren

,,U 2019. godini Grad Sombor opredelio je 12, a u 2020. godini preko 13 miliona dinara za program besplatnih sportskih sadržaja za svoje sugrađane. Ovi besplatni sadržaji na godišnjem nivou uključuju preko 1.000 dece, žena i osoba sa invaliditetom u organizovanom bavljenju fizičkom aktivnošću. Sve sportske aktivnosti realizuju se preko Sportskog saveza Grada i Sportskog centra ,,Soko’’. Ovaj program uključuje besplatnu školicu sporta za decu i edukacija dece u sportu - sportić, besplatnu sportsku rekreaciju za žene u funkciji javnog zdravlja, besplatnu sportsku rekreaciju za žene u vodi, besplatnu rekreaciju u vodi osoba sa motoričkim invaliditetom i terapijsko plivanje, razvoj bazičnog fudbala u gradu i naseljenim mestima, kao i školski sport’’, rekla je Antonija Nađ Kosanović.

Prema rečima somborske većnice zadužene za oblast sporta, cilj lokalne samouprave je da u narednom periodu sve te programe proširi na sva naseljena mesta, čime bi se broj Somboraca obuhvaćenim sportom i fizičkom aktivnošću nastavio uvećavati.

Ostatak fotografija pogledajte u prilogu:

1 / 4 Foto: somborjeotvoren

(Espreso.co.rs/@somborjeotvoren)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.