DOKTOR GOJKOVIĆ ISPRIČAO VELIKU ISTINU O KORONI U SRBIJI: Pažljivo pročitajte šta je stručnjak imao da kaže!
ilusracija, Foto: printscreen youtube

korona u srbiji stagnira

DOKTOR GOJKOVIĆ ISPRIČAO VELIKU ISTINU O KORONI U SRBIJI: Pažljivo pročitajte šta je stručnjak imao da kaže!

Gojković je za RTS rekao da su pacijentu dostupni svi lekovi koji su na raspolaganju u Srbiji i svetu

Objavljeno: 11:31h

Vojvođanski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je danas da je stanje pacijenta kod koga je potvrđno da ima korona virus stabilno i da je na stalnom monitoringu u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu.

Gojković je za RTS rekao da su pacijentu dostupni svi lekovi koji su na raspolaganju u Srbiji i svetu, a da su domaći stručnjaci u stalnom kontaktu s kolegama iz drugih zemalja koji su imali iskustvo s korona virusom.

Kada je reč o situaciji na terenu, postoje specijalni timovi sastavljeni od epidemiologa i sanitarnih inspektora koji opserviraju sve sa kojima je zaraženi bio u kontaktu.

- Vrlo je važno da se kontakti ne kriju i da krug bude zatvoren. To ne znači da je zaražen neko s kim je oboleli bio u kontaktu pre mesec dana ili ga je sreo na ulici - dodao je Gojković.

Svi oni koji su bili u kontaktu sa zaraženim idu u kućni karantin, a pokrajinski sekretar za zdrastvo ističe da svako od nas treba da bude odgovoran pre svega prema sebi ali i prema društvu u celini, prenosi RTS.

Pokrajinski sekretar navodi i da je Srbija, kada se infekcija pojavila krajem decembra i početkom januara, uspela da zadrži deo maski i da snabde zdravstvene centre.

- Cela Evropa vapi za zaštitnom opremom. Mi smo zamolili dve naše fabrike koje proizvode maske da trenutno ne prodaju maske dalje, već da ih zadrže za naše tržište. U ovom trenutku popunjavamo naše kapacitete, želimo da opskrbimo i apoteke, ali moramo da znamo da maske ne štite potpuno, već prvenstveno imaju ulogu da, ako imate respiratorne probleme, zaštitite druge - istakao je Gojković.

On je ukazao da je država odlučila da bude maksimalno transparentna prema građanima, da se sluša zdravstvena struka i da budu obezbeđeni uslovi da zdrastveni radnici obavljaju svoj posao na najbolji mogući način.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.