6 najlepših etno sela u Srbiji: Zbog njih ćete jedva čekati da pobegnete iz grada! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Wikipedia

turističke atrakcije

6 najlepših etno sela u Srbiji: Zbog njih ćete jedva čekati da pobegnete iz grada! (FOTO) (VIDEO)

Etno sela su odavno u trendu, a idealna su mesta za odmor, opuštanje i relaksaciju
Objavljeno: 11:03h

Srbija, naša prelepa zemlja poznata je po predivnim pejzažima i prirodnim bogatstvima. Trend povratka selu ponovo je počeo da se vraća u modu pre 15-ak godina, a ekspanziju doživljava poslednjih nekoliko godina. Etno sela su tako počela da "niču" širom cele naše zemlje. 5 nestvarnih mesta u Srbiji u koja ćete se zaljubiti! Tako se turisti, uglavnom vikendom rado otisnu na neko od ovih mesta. Da udahnu malo svežeg vazduha, klopaju domaću hranu i budu okruženi prirodom. Predstavljamo vam nekoliko najlepših etno sela u Srbiji zbog kojih ćete poželeti da startujete motor i otisnete se pravac u prirodu. 1. Drvengrad

foto: Wikipedia/White Writer

Život je čudo, a ovo etno selo to i potvrđuje. Izgrađeno je na brdu Mećavnik po zamisli Emira Kusturice za potrebe snimanja filma "Život je čudo".

foto: Wikipedia/Ant83

Etno selo je smešteno na razmeđu Tare i Zlatibora. Šumoviti predeo svim posetiocima pruža obilje svežeg vazduha. Moje selo, lepše od Pariza: 10 najgotivnijih sela u Srbiji (FOTO) (VIDEO)

foto: Wikipedia

2. Sirogojno Ovo etno selo nalazi se na istočnom delu Zlatibora. Samo selo, koje prelepo izgleda, razvilo se oko crkve koja je nastala u 19. veku.

foto: Wikipedia/Goran Anđelić

Inače, ovo mesto poznato je po pletiljama iz Sirogojna, čiji se džemperi od ovčje vune prodaju i zu Evropi. osim toga, svako ko kroči na ovo mesto, obavezno obilazi i kamenu livadu.

foto: Wikipedia/Misastojanovic

3. Latkovac Nekada su ovde bile stare napuštene kuće. Od propadanja ih je spasila porodica Knežević koja je oronuo ambijent pretvorila u oazu mira i mesto odmora, opuštanja i potpunog seoskog hedonizma...

Oni koji su posetili ovo etno selo kažu da je ovde odmor zagarantovan. Posetioce, umesto alarma i gradske buke budi cvrkut ptica. 4. Moravski konaci

Gosti ovog etno sela zaista mogu uživati u pravom seoskom duhu. Oni se smeštaju u bungalovima - starim drvenim kućama. Nalazi se u srcu Srbije, u Velikoj Plani. Na obali jezera napravljene su i dve vodenice čije klepetanje dočarava potpuni ambijent prošlih vremena. 5.Srna Za one koji baš i nisu tradicionalisti, i zarad vikenda na selu ne žele da se odreknu komfora, idealna lokacija je etno selo Srna. Nalazi se na Staroj planini.

foto: Etno selo Srna.rs

Enterijer je u pravom seoskom stilu. Drvene klupe i ćilimi odaju utisak kao da ste zaista u selu.

foto: Etno selo Srna.rs

Ipak, raskošan bazen, i klima uređaji koji se doplaćuju su tu za one koji ipak ne žele da se "žrtvuju" i žive pravim seoskim životom.

6. Gostoljublje Ovaj seoski-turistički kompleks nalazi se na obroncima planine Maljen u selu Mionica (južna strana Divčibara) na nadmorskoj visini od 600m.

foto: Gostoljublje.com

Netaknuta priroda, prelepe livade pune zelenila, idealno su mesto za odmor. Mesto je pravo porodično.

foto: Gostoljublje.com

Ovo je još jedno od modernijih etno sela, jer se gosti mogu kupati u bazenu. Dakle - u prirodi su, a ne odriču se komfora.

(S. Trajković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.