RECEPT ZA USPEH U POSLOVANJU: Od male dodatne zarade do firme za primer
ilustracija, Foto: sombor

malim koracima do uspeha

RECEPT ZA USPEH U POSLOVANJU: Od male dodatne zarade do firme za primer

Od male knjigovodstvene agencije do ozbiljne firme

Objavljeno:

Od male knjigovodstvene agencije koju je osnovala pre više od 20 godina, Svetlana Bezbradica danas ima firmu koja odlično posluje i zapošljava 10 radnika. U toploj radnoj atmosferi, ova vredna Somborka iz dana u dan dokazuje kako se trud, rad i usavršavanje itekako isplate.

foto: sombor

,,Bavim se knjigovodstvom i veštačenjem, već preko 20 godina. Iz početka sam radila iz radnog odnosa, i to uveče, pošto sam prepodne bila u firmi. Imala sam i dve koleginice koje su mi pomagale. Kasnije se posao razvio, tako da danas imam 10 zaposlenih radnika, među kojima su dvoje master ekonomista, dva diplomirana ekonomista, dok su ostali ekonomski tehničari’’, kaže Svetlana Bezbradica, samostalni računovođa iz Sombora.

Prema Svetlaninim rečima, na samom početku je bilo veoma teško.

foto: sombor

..Nije bilo lako. Trebalo je naći klijente, program, investicije u program. Tu su i računari, štampači i još mnogo druge opreme neophodne za rad. Počela sam sa malim firmama. Komisioni, nešto malo trgovaca, ugostitelja, da bih se kasnije raširila i danas radim sve vrste preduzeća. Učestvovala sam više puta na konkursima za zapošljavanje. Na ovom poslednjem od Grada sam dobila sredstva i zaposlila jednog diplomiranog ekonomistu. Imam izuzetnu saradnju sa lokalnom samoupravom i mislim da je jako korisno da se obezbede sredstva za zapošljavanje. Dosta nam znače. Faktički, imate plaćene doprinose za 12 meseci’’, objašnjava Bezbradica i naglašava da je prezadovoljna sa svojim radnicima.

,,Jedna radnica je kod mene već 20 godina, jedna 15, jedna 13, ostali kraće, ali niko ispod dve godine. Nadam se da je to dovoljan pokazatelj da su oni zadovoljni sa mnom, kao što sam i ja sa njima’’, zaključuje Somborka Svetlana Bezbradica.

foto: sombor

(Espreso.co.rs/@somborjeotvoren)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.