OVO JE POZNATI SRPSKI BIZNISMEN ZARAŽEN KORONOM: Igor je trenutno u ovom stanju! (FOTO)
Igor Đ., Foto: Printscreen

prenosimo

OVO JE POZNATI SRPSKI BIZNISMEN ZARAŽEN KORONOM: Igor je trenutno u ovom stanju! (FOTO)

Oboleli ima dvojno državljanstvo Srbije i Mađarske

Objavljeno:

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je juče saopštio da je prva osoba u našoj zemlji pozitivna na testiranju za koronavirus. On je otkrio da je u pitanju muškarac iz Bačke Topole koji je prethodno boravio kod sestre u Mađarskoj, a nakon što je ona osetila simptome bolesti, sam se javio lekaru u Subotici. Njegovo stanje je za sada stabilno i on nema temperaturu.

U pitanju je Igor Đ, koji je u međuvremenu sam sebe stavio u kućnu izolaciju, a decu je poslao na salaš van grada. Njegova žena je ostala sa njim i donosila mu hranu.

Oboleli ima dvojno državljanstvo Srbije i Mađarske i provereni su svi ljudi sa kojima je on bio u kontaktu. On je iz Mađarske u Srbiju stigao kopnenim putem.

Igor je ugledni privrednik iz Bačke Topole i suvlasnik porodične firme koja se bavi obradom drveta za industriju nameštaja. Nadležne službe u Subotici odmah su počele da mapiraju sa kim je zaraženi čovek sve bio u kontaktu otkako se vratio iz Budimpešte.

Ministar Lončar je objasnio kako se Igor Đ. najverovatnije zarazio.

- Zaraženi muškarac u više navrata je boravio u Budimpešti, gde mu živi sestra, koja je imala respiratorne tegobe, temperaturu i sve znake koji su slični koronavirusu. Kada se vratio u Srbiju, osetio je tegobe, bio je odgovoran i samoizolovao se - rekao je Lončar.

Vanredno stanje u petak je bilo u firmi koja pripada Igoru. Panike, ipak, nije bilo. Niko od zaposlenih nije osetio nikakve tegobe, a posebno su istakli da gazdu nisu videli nedelju dana.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.